Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zo gaat de nieuwe 12er Nordbahn in Hinterglemm eruitzien

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Begin april heeft Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn afscheid genomen van de gondellift 12er Nordbahn. Deze oude klassieker gaat met pensioen en de komende maanden wordt er gewerkt aan een nieuwe lift op hetzelfde traject. Dit nieuws was al even bekend, nu weten we ook hoe de nieuwe 12er Nordbahn eruit komt te zien.

Nieuwe 12er Nordbahn in Hinterglemm

De renovatie van de 12er Nordbahn staat al een tijdje op de planning en gaat deze zomer daadwerkelijk beginnen in Hinterglemm. Waarschijnlijk is de lift dan voor volgend winterseizoen 2024/2025 klaar voor gebruik. In ieder geval draait de nieuwe Nordbahn voor 2025. Deze timing zou perfect zijn voor het WK alpineskiën dat in 2025 in Saalbach wordt gehouden. De oude lift is al operationeel sinds 1989 en kan zeker een update gebruiken. De nieuwe lift is op veel punten een verbetering in Hinterglemm. Er kunnen volgende winter 2600 personen per uur mee de berg omhoog, de doorstroming bij de liftstations zal dus verbeteren. Ook wordt het dalstation iets verplaatst zodat de verbinding met de Hochalmbahn beter wordt. Alle details over de nieuwe lift!

Lees ook: in de zomer 2024 wordt er ook gebouwd in Fieberbrunn bij de Streuböden gondel

Afscheid van de oude lift

Op 1 april heeft de oude 12er Nordbahn zijn laatste rondjes gedraaid. De wintersporters gingen voor de laatste keer staand omhoog in de iconische lichtblauwe bakjes.

De nieuwe schetsen

In plaats van deze klassieker komt er een gloednieuwe lift. Het bedrijf achter de bouw en het design heeft nu de schetsen online gezet. Zo gaat de nieuwe 12er Nordbahn in Hinterglemm eruitzien:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in