Nieuwsalert per mail ontvangen

Zillertal Arena schenkt €10.000,- aan SOS Kinderdorpen

Je hebt ze vast wel eens zien staan. De vierkante boxen bij de kassa’s in het skigebied waar je je gebruikte skipassen in kan gooien. Dit jaar werd op die manier €10.000,- aan borg ingezameld en dat komt ten goede aan de Oostenrijkse versie van SOS Kinderdorpen – SOS-Kinderdorf. Een mooi gebaar van het familievriendelijke skigebied!

In seizoen 2013/2014 richtte het skigebied de ‘Arena Kids Foundation’ op, waarbij het voor gasten mogelijk werd om hun skipas en de daarmee samenhangende borg van €2,- gemakkelijk aan het goede doel te kunnen schenken. Duizenden bezoekers van het skigebied hebben er het afgelopen jaar wederom voor gekozen om niet de paar euro borg terug te vragen, maar om die te schenken. Op deze manier helpt het skigebied niet alleen kinderen door te leren skiën, maar ook op andere manieren.

skipas goede doel sos kinderdorpen

Tot nu toe heeft het initiatief €35.000,- opgeleverd voor het goede doel. In de eerste twee skiseizoenen mocht de stichting Kinderhilfe Moldawien het geld in ontvangst nemen om kinderen in nood in Moldavië te helpen. Het afgelopen seizoen was de Oostenrijkse tak van SOS Kinderdorpen dus de gelukkige ontvanger. Met het geld helpen zij minderjarige vluchtelingen aan een dak boven hun hoofd en liefdevolle verzorging. Wat doe jij volgend jaar met je skipas nu je dit weet?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in