Nieuwsalert per mail ontvangen

Zes doden in de carnavalsweek

Dat was ‘m dan, de eerste week van de (onofficiële) Nederlandse voorjaarsvakantie. Massaal vertrokken de Nederlanders op vorige week zaterdag naar de Alpen om aldaar hun favoriete wintersport te beoefenen. Op dit moment komt deze groep met een voldaan gevoel terug en staan er kilometers file op de wegen die richting de wintersportgebieden leiden door de tweede Nederlandse invasie. Behalve voor veel zon en plezier heeft de eerste week ook veel ongelukken met zich meegebracht. In totaal zijn er zes doden gevallen in de Alpen met een wintersport als oorzaak. 

Drie personen zijn overleden aan de gevolgen van een lawine, twee kinderen door een aanvaring met een boom en een vrouw nadat zij op de piste in botsing kwam met iemand anders. De lawineslachtoffers kwamen om het leven in Verbier en Val d’Anniviers in drie verschillende lawines. In Mayrhofen en Saalbach-Hinterglemm verloren twee kinderen van 10 en 12 jaar oud de controle en klapten op een boom. Beide droegen helmen, maar dat mocht niet baten. De vrouw kwam op de piste in botsing met een man en hoewel ook zij een helm droeg overleed ze aan verwondingen aan haar hoofd.

Helaas zijn deze cijfers geen uitzondering op de regel. Februari is de drukste maand van het seizoen voor de skigebieden, wat betekent dat de kans op ongelukken een stuk groter is dan in andere maanden.

Bron: Planetski.eu

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in