Nieuwsalert per mail ontvangen

Zermatt opent langste hangbrug ter wereld

© Valentin Flauraud

Heb jij geen hoogtevrees en houd je van wandelen? Dan moet je naar het skigebied van Zermatt voor een unieke belevenis. Onlangs werd daar de langste hangbrug ter wereld geopend. De brug is nu een kleine twee weken open en is zeer in trek bij de wandelaars in de regio.

Wereldrecord

De hangbrug is 494 meter lang, 65 cm breed en kent geen ondersteunende palen, wat ervoor zorgt dat de brug alle records verbreekt. Met een blik op de foto’s in dit bericht zie je direct waarom de brug zo bijzonder is. Niet alleen de lengte is bijzonder, maar ook het uitzicht. Wat moet het ontzettend vet, maar ook angstaanjagend zijn om in het midden van de brug te staan. De brug is in 10 weken gebouwd door de firma’s swissrope en Lauber Seilbahnen AG, Frutigen en opende op 29 juli 2017. Het hoogste punt ligt op 85 meter boven de grond.

Wat de brug vooral eng maakt, is dat je door het loopvlak heen kan kijken. Je kijkt dan direct de diepte in en daarvan gaat je hart gegarandeerd sneller kloppen.

Tweedaagse/eendaagse tour

Om de brug te bereiken loop je vanuit het skidorp Zermatt zo’n 6 á 7 uur. Vanuit Grächen loop je er net zo lang over. De brug is de verbinding tussen de twee dorpen over de zogenaamde Europaweg. De afstand vanaf de dorpen maakt het bezoek aan de brug een bezoek dat je niet in een dag doet. In de buurt van de brug vind je meerdere overnachtingsmogelijkheden in verschillende hutten. De wandeling naar de brug toe levert je prachtige uitzichten op richting de Matterhorn, Weisshorn en de Bernese Alpen.

Wil je de brug bezoeken, maar daar geen twee dagen voor uittrekken? Dan start je de hike vanuit het kleine dorpje Randa. Van daaruit loop je slechts zo’n 2 á 2,5 uur naar de brug.

Fotoimpressie langste hangbrug ter wereld

Benieuwd wat je te wachten staat als je de tijd neemt om naar de brug te wandelen? Bekijk de foto’s!

© Valentin Flauraud

© Valentin Flauraud

© Valentin Flauraud

© Valentin Flauraud

© Valentin Flauraud

© Valentin Flauraud

© Valentin Flauraud

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in