Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zermatt 24 uur afgesloten van de buitenwereld

Zermatt Matterhorn

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Oostenrijk en Zwitserland kwam de regen met bakken uit de hemel afgelopen weekend. De hevige regenval zorgde voor flink wat schade en overlast in verschillende delen van de Alpen. Volgens verschillende nieuwsplatformen is er in enkele uren tijd meer dan 60 liter regen per vierkante meter gevallen op sommige plekken. Ook wintersportoord Zermatt werd zwaar getroffen en was even afgesloten van de buitenwereld.

Wateroverlast in Zermatt

Zermatt was sinds vrijdagmiddag volledig afgesloten. Enorme regenval zorgde voor aardverschuivingen en overstromingen. De rivier bij Zermatt trad buiten haar oevers en dat resulteerde in meerdere problemen. Zo heeft men onder andere de treinroute tussen Visp en Zermatt gesloten en daarnaast raakten meerdere wegen en landwegen geblokkeerd door het water. Zaterdag werd er een lawinewaarschuwing van niveau 3 van 5 afgegeven in Wallis. Het water zorgde ook in het weekend nog voor veel puin, verwoestingen en overlast. Ongeveer 230 mensen moesten hun huizen verlaten en scholen en andere faciliteiten werden gesloten. Honderden hulpdiensten kwamen in actie voor schoonmaakdiensten en reddingsacties. De afsluiting van de spoorlijnen en wegen heeft tot zaterdagmiddag geduurd.

Regen en smeltwater

De enorme hoeveelheid water kwam in Zermatt niet alleen uit de lucht. Er is op hoogte veel sneeuw gevallen de afgelopen maanden. Al deze sneeuw begint bij hogere temperaturen te smelten en zorgt dan ook voor extra overlast.

Beelden uit de regio

Meer problemen

Ook in andere delen van de Alpenlanden waren er problemen afgelopen weekend.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in