Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

ZellamseeXpress bouwwerkzaamheden op schema

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De bouwwerkzaamheden van de nieuwe skilift in Zell am See, de ZellamseeXpress, verlopen volgens schema. Dit heeft het skigebied naar buiten gebracht in een officieel persbericht. Het skigebied heeft van de bouwwerkzaamheden een video en foto’s gemaakt die wij hieronder met jullie delen. De tweede sectie van de gondellift wordt samen met een 3,5 lange piste in december 2016 geopend en de eerste sectie wordt in winterseizoen 2018-2019 geopend.

In januari 2015 werd er groenlicht gegeven voor de bouw van de Schmittenhöhebahn, waardoor de verbinding tussen Zell am See en Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn eindelijk gerealiseerd gaat worden. Aankomend seizoen is de eerste stap gezet met de opening van de tweede sectie. De eerste sectie wordt naar alle waarschijnlijkheid in het winterseizoen 2018-2019 helemaal opgeleverd, waardoor de verbinding met het Skicircus 100% een feit is. Het is dus aankomend winterseizoen nog niet mogelijk om vanuit Zell am See naar Viehhofen te skiën en weer terug te komen in Zell am See met de skilift. Hiervoor moet je gebruik maken van de skibus die je in circa 30 minuten terugbrengt. 

Bouwwerkzaamheden ZellamseeXpress

Zie hieronder de video die het skigebied vandaag deelde met daarin een korte update van de bouwwerkzaamheden.

Vorige week bracht het skigebied het nieuws naar buiten dat de eerste gondellift ook is aangekomen. Gemist? Check hieronder het bericht:

Eerste gondel zellamseeXpress geleverd

Het is voor Zell am See een groot voordeel als zij in verbinding staan met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Hiermee behoren zij tot een van de grootste skigebieden van Oostenrijk, waardoor zij naar verwachting een stuk meer toeristen kunnen gaan trekken. Hieronder nog een aantal foto’s die het skigebied deelde vandaag over de werkzaamheden van de nieuwe lift.

zellamseexpress zell am see verbinding Izellamseexpress zell am see verbinding IIzellamseexpress zell am see verbinding

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in