Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zell am Ziller onder de rook door grote brand

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In het dorp van Zell am Ziller moet je de mistlampen van je auto aanzetten, omdat er op dit moment een pizzeria in brand staat. Het hele dorp staat in het teken van dichte rook en er wordt geadviseerd om de deuren en ramen gesloten te houden. Dit bericht ontvingen wij van onze vaste blogger Caroliene Baken die daar skiles geeft tijdens de kerstvakantie. 

*UPDATE: Het blijkt achteraf niet om de pizzeria te gaan, maar om het scholierenhotel Zellerhof. Waarschijnlijk ontstond de brand in de sauna op de vierde verdieping. Omdat het vakantie was, waren er geen scholieren aanwezig en wordt het hotel voor wintersporters gebruikt. De eerste wintersporters worden ondanks de brand vanmiddag verwacht.

Het gaat om pizzeria Quatro in het centrum van Zell am Ziller. “Toen wij beneden in het dal aankwamen zagen wij het hele dorp in de rook. Wij zijn meteen die kant op gegaan en zagen dat het ging om Pizzeria Quatro.”, aldus Caroliene.

De brandweer uit Zell, Laimach en Jenbach zijn uitgetrokken voor de brand. Op dit moment wordt het dak eraf gehaald om zeker te zijn dat de brand niet verder kan uitbreiden.

Zell am ZillerZell am Ziller IZell am Ziller IIZell am ZIller IVZell am Ziller VZell am Ziller VIZellPizzeriapizzeria II

We hopen uiteraard dat de schade meevalt. Daar kunnen we nog niets over zeggen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in