Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zell am Ziller met dalafdaling een geweldige piste rijker

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De Zillertal Arena is deze zomer druk bezig met het verbeteren van het skigebied. Waar voorgaande jaren voornamelijk geïnvesteerd is in Königsleiten met de Dorfbahn 1 + 2 en de Gipfelbahn, is Zell am Ziller deze zomer aan de beurt. Het verlengen van de Sportabfahrt zorgt er voor dat er vanaf volgend winterseizoen helemaal tot aan het dalstation geskied kan worden. Als je afgelopen maand in de Zillertal Arena bent geweest, dan heb je de bouwwerkzaamheden kunnen zien. 

De dalafdaling start vanaf het middelstation van de Rosenalm- en Karspitzbahn en gaat helemaal door tot aan het dal. Dit is een flinke vooruitgang, want de afgelopen jaren moesten de wintersporters met de lift naar beneden. Veel wintersporters hadden dan ook aangegeven dat een dalafdaling in Zell am Ziller het skigebied een stuk interessanter zou maken. Het skigebied heeft hier naar geluisterd en zijn direct na de sluiting van het skigebied aan de slag gegaan met het realiseren van deze piste.

Skigebied Zell am Ziller 

Als je bovenaan de Übergangsjoch richting Gerlos uitstapt, kun je een piste van 8,4 kilometer lengte naar beneden skiën. De laatste 2,2 kilometer wordt deze zomer klaargemaakt voor gebruik. Het is een vrij steile piste, waardoor deze vooral geschikt is voor gevorderde skiërs. Ook nachtskiën is vanaf volgend seizoen mogelijk, want de piste wordt verlicht. In totaal moet het skigebied 5,5 miljoen euro investeren om deze uitbreiding mogelijk te maken.

dalafdaling zell am ziller
dalafdaling zell am zillerdalafdaling zell am zillerdalafdaling zell am zillerdalafdaling zell am ziller

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in