Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zauchensee opent liften vroeger vanwege verwachte files Tauernautobahn (A10)

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Deze winter vinden er grote wegwerkzaamheden aan de Oostenrijkse Tauernautobahn (A10) plaats en dit zorgt waarschijnlijk voor grote verkeershinder voor wintersporters. Enkele skigebieden in Salzburg zijn met de auto alleen via deze snelweg te bereiken. Om de files te minimaliseren, is er een wijziging doorgevoerd qua openingstijden in het skigebied Zauchensee. Door komende winter eerder te openen, hopen ze de aankomsttijden van wintersporters beter te spreiden.

Momenteel lange files op de A10

Dagelijks staan er urenlange files op de A10 in Oostenrijk. Waarom? Er is een grote herontwikkeling van de tunnelketen tussen Golling en Werfen op de Tauernautobahn in Salzburg aan de gang. Op 12 september zijn de werkzaamheden gestart en hierdoor is één van de twee rijbanen afgesloten op het traject. Er staan nu al lange files en in het winterseizoen worden deze wachttijden alleen nog maar langer. Er vertrekken namelijk duizenden mensen naar de skigebieden in dit deel van Salzburg in de winter.

Zauchensee opent al om 8.00 uur

Volgens de cijfers van ORF wordt een kwart van alle wintersporters in Zauchensee gerekend tot daggasten. Oftewel, mensen die ’s ochtends voor een dag op de latten naar het skigebied rijden en aan het einde van de skidag weer huiswaarts koersen. Er lagen al meerdere mogelijke oplossingen op tafel om de files zo veel mogelijk te minimaliseren. In Zauchensee is er nu al een nieuwe wijziging doorgevoerd. In dit skigebied openen ze de pistes komend skiseizoen eerder dan ‘normaal’. Vanaf 8.00 uur zijn de liften al in bedrijf. Op deze manier kan de toestroom naar het skigebied meer verspreid worden en kunnen wintersporters voor de files uit naar het skigebied reizen. Zauchensee is het eerste skigebied dat deze wijziging doorvoert. Andere skigebieden in Salzburg overwegen de stap nog.

Andere bekende skigebieden in Salzburg

Bij welke skigebieden in Salzburg je ook rekening moet houden met de werkzaamheden op de Tauernautobahn? Bij de reis met de auto naar onder andere Obertauern, Snow Space Salzburg (Flachau, Wagrain, St. Johann im Pongau), Schmittenhöhe en Werfenweng kun je komende winter hinder ondervinden door deze herontwikkeling. Het kan extra druk zijn op de weg en je moet bij de reis rekening houden met files.

Met de trein op wintersport

Reizen met de trein wordt komende winter flink aangeraden. Op die manier kun je de files vermijden en ondervind je geen extra vertraging. Heb jij een wintersport met de trein al eens overwogen?

Meer informatie:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in