Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zaterdag richting de Alpen? Vertrek vroeg!

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Dat de temperaturen in heel Europa gedaald zijn is wel duidelijk. Het internet stroomt dan ook vol met berichten van mensen die warm aangekleed op pad gaan en aangeven dat Koning Winter ook eindelijk in Nederland is aangekomen. Die koude temperaturen en winterse omstandigheden zijn ook duidelijk merkbaar in de Oostenrijkse Alpen. Meteorologen voorspellen minimaal een meter sneeuw en in sommige skigebieden wordt er zelfs gesproken over meters. Naar verwachting gaat het in Duitsland vanaf morgenochtend ook flink sneeuwen, wat resulteert in lange files op de Duitse snelwegen. Het is dan ook aan te raden om vroeg te vertrekken zodat je rond 14.00 – 15.00 uur in Oostenrijk bent.

Als je ’s ochtends vroeg de Duitse grens gepasseerd bent dan kan de reis qua sneeuw voorspoedig verlopen. De voornaamste reden dat meteorologen adviseren om vroeg te vertrekken, heeft te maken met de voorspelde sneeuwval in Oostenrijk. Naar verwachting gaat het zaterdag aan het einde van de middag flink sneeuwen. Vanaf morgen gaan de meeste mensen weer naar huis en kunnen de skigebieden zich weer gaan opmaken voor een nieuwe stroom aan toeristen. Ondanks dat het geen hoofdseizoen is, gaat de wisseldag bijna altijd gepaard met files en drukte op de snelwegen. Zeker als de weersvoorspellingen aangeven dat er sneeuw in het vooruitzicht ligt, is de kans vrij groot dat de reis langer duurt dan gepland. De grootste dump wordt volgende week voorspeld, maar vanaf vandaag en morgen kan er plaatselijk flink wat sneeuw vallen in Oostenrijk.

De meteorologen in Nederland staan op dit moment te springen, want er wordt heel veel sneeuw voorspeld in de Alpen. Naar verwachting gaat de sneeuwval in Duitsland morgen in de ochtend van start en houdt dit voorlopig even aan. Het is dan ook aan te raden om rond 4 a 5 uur op zaterdagochtend te vertrekken zodat je voor de ergste sneeuwstorm uit bent. Bekijk goed de weersvoorspellingen op de route en zorg dat je goed voorbereid de auto instapt. Goede reis!

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in