Nieuwsalert per mail ontvangen

Worldcup: Het is Downhill vrijdag

Vanavond zullen zowel de mannen als de vrouwen strijden voor een podiumplek bij de Downhill wedstrijden in Lake Louise (vrouwen) en Beaver Creek (mannen). Gisteren zijn de laatste trainingen afgerond in beide landen en hebben de deelnemers zich optimaal kunnen voorbereiden. Deelnemers in beide landen waren tijdens de trainingen vooral gefocust op het uitzoeken van de juiste uitrusting. Door de wisselvallige omstandigheden blijft het een grote verassing wie vanavond de lead zal nemen. Ook Nederlander Marvin van Heek zal weer deelnemen aan de wedstrijd vanavond.

Beaver Creek:

De laatste downhill training in Beaver Creek ging wederom zeer voorspoedig voor de organisatie. Het weer en de condities waar constant en gaven de deelnemers de kans om zich optimaal voor te bereiden op de wedstrijden van vanavond.
Na het winnen van de Downhill en Super G van vorige week bewees de Noor Svindel ook tijdens de afgelopen drie trainingen dat hij op de snelheid disciplines in topvorm is. Met een tijd van 1 minuut 42.04 seconden liet hij de concurrent Guillermo Fayed met 0.18 seconden achter zich. Volgend met 0.36 seconden achter Svindel, wist Siegmer Klotz zich bij de eerste drie te plaatsen.

Svindel wilde de trainingen rustig beginnen. “Bij de tweede training heb ik bepaalde uitrusting getest op de helling, maar dat werkte niet bevorderlijk voor mijn prestaties. De laatste training viel alles op zijn plek en zette ik een goede tijd neer” aldus Svindel.

 

Lake Louise:
Ook in Lake Louise zijn gisteren de laatste trainingen voor de Downhill race afgerond. Opvallend was dat Lindsey Vonn niet bij de start verscheen op de donkere bewolkte dag. Marin Rolland nam met een tijd van 1 minut 52.94 seconden de leiding gevolgd door Daniela Merighetti met een tijd van 1 minuut 53.12. De derde plek was voor Anna Fenninger met een tijd van 1 minuut 53.35 seconden.

De omstandigheden in Lake Louise zijn wisselvallig geweest afgelopen week. De pistes zijn niet hobbelig, maar de sneeuwcondities zijn elke dag weer anders. Gisteren waren de omstandigheden een stuk agressiever, waardoor het krijgen van het juiste gevoel erg lastig is.
De deelnemers waren om die reden ook druk bezig met het uitzoeken en testen van de juiste uitrusting.

 

Marvin van Heek:

Wederom zal Nederlander Marvin van Heek deelnemen aan de Downhill wedstrijd vanavond. Het in Frankrijk geboren talent hoopt vanavond weer een goede persoonlijke tijd neer te gaan zetten. Ondanks dat hij in Frankrijk is geboren heeft hij een Nederlands paspoort en wordt dus ook als Nederlander gezien.

Een groot doel van deelname aan Worldcup is het verkennen van de parcours. Daarnaast wil hij in de top 30 eindigen en in de toekomst de beste skier worden. Het resultaat van de trainingen in Beaver Creek is een 52ste plek in het klassement.

 

Vanavond zullen wij jullie op de hoogte houden van de resultaten in Beaver Creek en Lake Louise

Bron: Fisalpine.com

 

 

 

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in