Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

World Cup seizoen op de Downhill en Super G gaat van start

Het officiële seizoen was al gestart in Sölden, maar dit weekend gaat voor de mannen de eerste wedstrijd op de snelle disciplines gehouden worden in het Canadese Lake Louise. De vrouwen staan dit weekend in het Amerikaanse Aspen aan de start voor de Giant Slalom en Slalom.     

De trainingen van de mannen zijn vandaag gestart en zullen doorlopen tot vrijdag. Op zaterdag staat de Downhill gepland en op zondag de Super G. Het is de eerste wedstrijd van het seizoen, de sneeuwcondities zijn om van te dromen en we zijn benieuwd hoe de mannen uit de zomerstop zijn gekomen. Winnaar van het Downhill klassement van vorig jaar, Kjetil Jansrud, gaat er alles aan doen om zijn titel te prolongeren. Winnen van de eerste wedstrijd zou natuurlijk een goed begin zijn.

De vrouwen beginnen volgende week pas met de Downhill en Super G in Lake Louise. Voor de vrouwen is het een week uitgesteld vanwege de geannuleerde slalom-race in het Finse Levi. Deze slalom race zal dit weekend ingehaald worden in Aspen. Een van de favorieten op de Downhill gaat niet in actie komen. Winnaar in het Overall klassement van vorig jaar Anna Fenninger gaat dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komen vanwege een gescheurde kruisband. Deze blessure liep ze in een training aan het begin van het seizoen op. Favoriet Lindsey Vonn is volledig hersteld van haar blessure en zal dit weekend wel aan de start verschijnen.

Wat er komt kijken bij de voorbereiding van een World Cup race? Dat zie je hier.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in