Nieuwsalert per mail ontvangen

World Cup naar Saalbach-Hinterglemm in 2015

Na jarenlange pogingen om een World Cup wedstrijd naar Saalbach-Hinterglemm te halen, is het dan eindelijk zover. In 2015 gaat de wens van velen in vervulling. Direct na de wereldkampioenschappen in Vail en Beaver Creek vertrekken de heren skiërs massaal naar het Oostenrijkse dorp. Op 21 en 22 februari 2015 worden de Super G en de afdaling daar geskied. 

In 1991 werden de succesvolle wereldkampioenschappen in Saalbach-Hinterglemm gehouden en dat was meteen de laatste keer dat de wereldtop het skigebied aandeed in competitieverband. De afdaling wordt nog steeds goed gebruikt als trainingsrun door de besten der aarde, maar de FIS heeft al meer dan 20 jaar geen gehoor gegeven aan de vraag naar een World Cup wedstrijd. Hoewel er wel ‘normale’ FIS wedstrijden en een Europacup werd gehouden in de tussentijd, bleef de komst van een World Cup wedstrijd uit.

Sinds oud-profskiër Bartl Gensbichler in 2011 benoemd is tot president van de Salzburger skivereniging is er echter meer druk uitgeoefend om de World Cup naar het gebied te trekken. Gensbichler is zelf voorzitter van de skiclub in Saalbach-Hinterglemm en eigenaar van de grootste skischool in het gebied, wat een en ander verklaart. Nu duidelijk is dat er weer wedstrijden op het hoogste niveau komen in ‘zijn’ dorp is Gensbichler in zijn nopjes: “Het doet mij ook plezier dat met de komst van deze wedstrijden niets wegnemen van Flachau en Zauchensee, maar dat we een extra race naar Salzburg gehaald hebben.”

Midden in het hoogseizoen is organiseren van een World Cup wedstrijd een grote uitdaging voor het dorp aangezien er heel wat extra personen gehuisvest moeten worden. Volgens Gensbichler moet dit echter geen probleem zijn: “Iedereen staat achter dit plan.”

Wil je erbij zijn? Eerder boeken dan je normale vakantie kan zeker geen kwaad.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in