Nieuwsalert per mail ontvangen

World Cup in Sölden van start met Nederlandse deelneemster

Het is vandaag 22 oktober en dat betekent dat we de winter officieel gestart zijn. Als het om de wedstrijdwinter gaat dan. Vandaag wordt in Sölden traditioneel de eerste wedstrijd van de FIS Alpine World Cup Tour gehouden en de dames trappen af. Het allermooiste van vandaag: er doet een Nederlandse mee.

De weersomstandigheden zijn perfect, Rettenbach Gletscher ligt er perfect bij en de dameswedstrijd is op het moment van schrijven in volle gang. Enkele favorieten moesten het wegens blessures laten afweten, maar dat mag de pret niet drukken. De stemming zit er goed in, ook al zitten we thuis voor de buis en zijn we er niet live bij.

Adriana Jelinkova
Op startplek 50 staat de naam Adriana Jelinkova. Een in Tsjechië geboren Nederlandse die in Oostenrijk woont en traint. Zij komt uit voor ons prachtige landje en gaat vandaag hopelijk punten scoren. De in 1995 geboren skiester heeft in ieder geval genoeg punten gescoord om mee te mogen doen aan de World Cup en dat is een prestatie op zich.

Vorige week heeft Jelinkova voor het eerst getraind op de wedstrijdpiste en dat deelde ze trots op Faceboook:

Wij zijn ontzettend benieuwd of ze ondanks de spanning – het is toch de eerste keer tussen de supersterren – een mooi resultaat neer kan zetten. De te kloppen vrouw is de Zwitserse Lara Gut. Zij staat op dit moment op de eerste plek, maar er kan nog van alles gebeuren. Dit is pas de eerste run, dus we hebben nog even.

Je volgt de World Cup live op Eurosport, dus zet die tv maar aan. Morgen zijn de mannen aan de beurt. Ook zij doen de reuzenslalom in Sölden.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in