Nieuwsalert per mail ontvangen

World Cup gaat van start in Solden met GS

Het is zover, het seizoen gaat morgen beginnen voor de World Cup racers. In Sölden wordt deze zaterdag het startsein gegeven voor de eerste race van het World Cup seizoen. Met een zonnige dag in het vooruitzicht en perfecte sneeuwcondities kan het niet anders dan een succes worden. De Rettenbach gletsjer staat morgen vol met fans en de atleten krijgen daar eindelijk de kans hun vorm te meten aan hun concurrenten. 

Vorig jaar pakte de Sloveense Tina Maze het goud tijdens de opening in Sölden, net voor Kathrin Zettel en Stefanie Koehle. De reuzenslalom opening bij de heren werd gewonnen door wereldkampioen Ted Ligety, die naast hem op het podium Manfred Moelgg en Marcel Hirscher trof. Wat gaat dit weekend aan medaillewinnaars voortbrengen?

Als Tina Maze wint, wordt zij de eerste vrouw in de geschiedenis die vier reuzenslalom wedstrijden op één plek wint. Ze houdt voor Sölden met drie keer al het record, maar moet dat record delen met Nicole Hosp en Andrine Flemmen. Ook bij de mannen kan er geschiedenis worden geschreven. Een winst voor Ligety zou betekenen dat hij drie GS winsten in Sölden op zijn naam mag schrijven, een record dat hij dan moet delen met de meester Hermann Maier.

Het wordt een weekend vol actie, waarin ook Bode Miller en Beat Feuz hun comeback maken. Bij de vrouwen trapt Anna Fenniger af zaterdag. Beide dagen worden uitgezonden door Eurosport, dus zet je tv morgen aan en geniet van de winterkriebels. Het programma:

Zaterdag 26.10.2013: Vrouwen GS 1st run 9:30u – 2nd run 12:45u

Zondag 27.10.2013: Mannen GS 1st run 9:30u – 2nd run 12:45u

 

Alvast een voorproefje?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in