Nieuwsalert per mail ontvangen

WK alpine skien afgelopen

Na mijn laatste update van de wereldkampioenschappen alpine skiën in Garmisch Partenkirchen. Zijn er nog vier wedstrijden geweest namelijk de technische onderdelen reuzenslalom en de slalom voor de dames en de heren. Deze onderdelen worden altijd in twee doorgangen gemeten. De eerste doorgang wordt gestoken door een trainer van één van de deelnemende landen. De startnummers worden door middel van groepen en een loting verdeeld. Vervolgens gaan de beste 30 skiërs door voor de medailles bij de tweede doorgang, die opnieuw gestoken wordt door een andere trainer. In omgekeerde volgorde (dus de snelste tijd als laatste) strijden de skiërs om beste tijd uit twee doorgangen.

De resultaten van de laatste vier dagen staan hieronder kort beschreven.

Donderdag 17 februari – Reuzenslalom dames
De Sloweense Tina Maze, de skister die bekend staat als eeuwige tweede pakt door twee sterke runs het goud.Ze bleef de jonge Italiaanse Federica Brignone net voor met 9 honderdste seconde. De Française Tessa Worley ging door een geweldige tweede run van de 19e naar de 3e plaats.

Vrijdag 18 februari – Reuzenslalom heren
Ted Ligety de nummer 1 in het algemeen wereldbeker klassement maakt zijn favorieten rol waar en pakt de gouden medaille na twee pittige runs op de Kandahar piste.De fransman Cyprien Richard volgt op 0.09 seconden en de Oostenrijker Philip Schörghofer pakt het brons met een achterstand van 0.43 seconden.

Zaterdag 19 februari – Slalom dames
De Oostenrijkse vrouwen deden het al eerder erg goed op de wereldkampioenschappen en zo ook weer op dit onderdeel. De titel bij de vrouwen slalom op de voorlaatste dag ging naar de top favoriete Marlies Schild.
Silver ging ook naar Oostenrijk door Kathrin Zettel. Brons was voor de Zweedse Maria Pietilä-Holmner.

Opvallend: We hadden dit jaar ook een Nederlandse kandidaat voor dit onderdeel, Joery van Rooij, hij viel uit in de eerste run, maar we zijn trots op hem.

Zondag 20 februari – Slalom heren
Maar liefst 29 jaar moesten de Fransen wachten op een titel van een van de nationale skihelden, maar op de laatste dag van dit evenement was het raak. Jean-Baptiste Grange krijgt de gouden medaille in de slalom en eindigt voor Jens Byggmark (SWE) en Manfred Moelgg (ITA), die tweede en derde eindigden.

Het WK in Garmisch Partenkirchen was een enorm succes, ondanks de warme omstandigheden. Het waren WK-waardige afdalingen en we hebben weer veel spektakel gezien. Geweldig om te zien hoe deze topsporters weer het uiterste uit zichzelf halen om een ereplaats te behalen. We wensen alle atleten veel succes toe om de strijd voor de wereldbeker.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in