Nieuwsalert per mail ontvangen

Wit laagje in aantocht voor bergtoppen in de Alpen

Zo zag de eerste sneeuwval in Val Thorens er vorig jaar uit. Ook van die prachtig mooie witte bergtoppen!

Het is alweer bijna een week geleden dat er sneeuw viel in de Alpen, dus is het wel weer tijd voor een vers laagje van het witte spul zou je zeggen. Het is immers half augustus en hartje zomer. Dat laagje sneeuw gaat er de komende dagen ook komen, als we de verwachtingen mogen geloven. Veel zal het niet zijn, maar wel weer genoeg voor een paar mooie foto’s waarbij je het verschil tussen zomer en winter goed kan zien.

Goed het weekend beginnen

Het eerste suikerlaagje verschijnt morgen. Het zijn morgen de bergtoppen op de Frans-Zwitserse grens die op wat sneeuw kunnen rekenen. Denk dan bijvoorbeeld aan de skigebieden van Zermatt, Chamonix en Cervinia. Daar gaan de bergtoppen goed het weekend in. Maar dan ook echt alleen de bergtoppen, want de sneeuwgrens ligt hoog. Onder de 2800 meter gaat het enkel regenen helaas.

Zaterdag meeste sneeuw

De meeste sneeuw gaat zaterdag vallen. Niet in de regio waar het vrijdag sneeuwt, maar oostelijker. In Oostenrijk dus. Het dikste laagje sneeuw verwachten de verschillende meteorologen in de buurt van Zell am See – Kaprun. Ben je in de buurt van de Kitzsteinhorn, dan kun je daar een leuk sneeuwballengevecht doen met verse sneeuw! Ook hier geldt dat de sneeuwgrens hoog ligt en je pas vanaf 2700 meter sneeuw kunt verwachten. Verder wordt het een natte boel. In totaal kan er daar op de top zo’n 15 centimeter sneeuw vallen.

Nat weekend

Zoals beschreven zijn het enkel de bergtoppen die wat wits kunnen verwachten. Verder is het Alpenweer niet overal ideaal. In Frankrijk en Zwitserland kunnen we nog veel zon verwachten en duren de regen/sneeuwperiodes kort, maar in Oostenrijk is het vooral op zaterdag erg nat. Gelukkig is het weer in de bergen erg wisselvallig en laten we dan ook hopen dat het droog blijft óf echt gaat sneeuwen tot in de dorpen. Het laatste zal echter niet zo snel gebeuren met deze temperaturen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in