Nieuwsalert per mail ontvangen

Winterstop bouw Gletscherjet 3+4 op de Kitzsteinhorn

Foto: Kitzsteinhorn.at

Op de Kitzsteinhorn in Kaprun (Pinzgau) worden de bouwwerkzaamheden van de Gletscherjet 3+4 gestopt en zullen na de winter weer voortgezet gaan worden. De eerste fases voor de nieuwe Gletscherjet zijn voltooid. Het 25 miljoen kostende project ligt planning en moet na realisatie er voor zorgen dat de toeristen een ronde kunnen maken om de Gipfelwelt 3.000. 

De bouw van de nieuwe Gletscherjet op 3.000 meter boven zeespiegel is een veelbesproken onderwerp vanwege de moeilijkheidsgraad. Om alle materialen op deze hoogte te krijgen is het project opgedeeld in vier etappes. Met een speciaal aangelegde panoramisch trein worden de zakken grind naar de Salburg Cottage gebracht. Vanuit hier zal het met een lift naar de 3.000 meter top gebracht worden.

De Gletscherjet 3 combi-lift zal starten bij het Alpinecenter. De combi-lift zorgt er voor dat er 10 personen per cabine en 8 personen per stoeltjeslift naar boven vervoerd kunnen worden. De Gletscherjet 4 bestaat uit 10-persoons gondels en gaat over de Schiedingerkees gletsjer naar de voet van de Kitzteinhorn. Hiermee is de 3.000 meter top bereikt en zullen de toeristen kunnen genieten van een ronde om de Gipfelwel 3.000.

In totaal moet er 1.500 ton cement en 900.000 liter water naar de gletsjer verwoed worden. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er 20 medewerkers zeven dagen per week aan het werk. Vanaf nu is de winterstop ingegaan en zullen de bouwvakkers eind maart weer aan de slag gaan. In totaal worden de kosten van de nieuwe liften geschat op 25 miljoen euro.

Hierbij een aantal foto’s van de bouwwerkzaamheden.

Gletscherjet 3 + 4

Foto: Kitzsteinhorn.at

Gletscherjet 3+4

Foto: Kitzsteinhorn.at

Gletscherjet 3+4

Foto: Kitzsteinhorn.at

Gletscherjet 3+4

Foto: Kitzsteinhorn.at

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in