Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersporters moeten negatief testresultaat op zak hebben bij aankomst in Italië

wintersport Italië

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De Italiaanse regering heeft de coronamaatregelen in het land aangescherpt. Per direct moeten alle mensen uit de EU een negatief testresultaat kunnen laten zien als ze Italië in willen. Dit mag van een antigeentest zijn die niet ouder is als 24 uur of van een PCR-test van maximaal 48 uur oud. Deze testplicht geldt ook voor mensen die zijn gevaccineerd of genezen. Met het oog op de komende kerstvakantie en de opkomende omikronvariant willen ze er alles aan doen om een wintersport in Italië zo veilig mogelijk te houden.

Dit nieuws kwam dinsdag aan het eind van de dag naar buiten. Er werd tot laat overlegd en uiteindelijk kwam de Italiaanse regering tot een nieuwe verordening. Deze regel geldt niet alleen voor buitenlanders, ook Italianen moeten bij thuiskomst uit het buitenland een negatief testresultaat kunnen laten zien.

Aangepaste coronamaatregelen Italië: negatieve test verplicht

Gisteren vond er weer een corona-overleg plaats in Italië. Aan het eind van de dag was het duidelijk: er moest iets gaan gebeuren aangezien de kerstvakantie eraan komt en de omikronvariant steeds meer terrein wint. Om de risico’s en verspreiding te beperken, heeft Italië besloten dat iedereen die uit de EU het land in wil een negatief testresultaat moet kunnen laten zien. Dit mag een antigeentest zijn van maximaal 24 uur oud of een PCR-test die niet ouder is dan 48 uur. De testplicht geldt dus voor iedereen, ook als je gevaccineerd of genezen bent. De maatregel gaat per direct in en geldt in eerste instantie tot 31 januari.

Quarantaineplicht

De testplicht is niet de enige aangescherpte maatregel in Italië. Iedereen die vanuit een EU-land Italië in wil en niet gevaccineerd is, moet bij aankomst vijf dagen in quarantaine. Voor ongevaccineerde mensen geldt dus zowel een testplicht, als een quarantaineplicht bij aankomst in Italië.

Huidige maatregelen verlengd

Het laatste wat uit de nieuwe verordening komt, is dat de regering de huidige maatregelen verlengt tot 31 maart. Dat betekent onder andere dat je tot eind maart je groene pas moet laten zien, een mondkapje moet dragen in gesloten skiliften en dat maximaal 80% van de liftcapaciteit gebruikt mag worden. Daarnaast is er besloten dat de nieuwe maatregelen zoals hierboven beschreven, ook eenvoudig verlengd kunnen worden tot 31 maart.

hotel

Wees er snel bij – boekingen gaan hard

Wil jij je wintersport veiligstellen? Wacht dan niet te lang met boeken.

Doe een vrijblijvende aanvraag voor een vakantie in:
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental
Oberstdorf
Oberstdorf Kleinwalsertal
Zell-Gerlos

Bekijk nu de last-minute aanbiedingen bij:
Sunweb
Summit Travel
Chalet.nl
Villa for You
Belvilla
Interhome
Landal
Skichalets
Traveltrex
TUI
Direkt Holidays

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in