Nieuwsalert per mail ontvangen

Wintersporters kiezen steeds vaker voor een weekend skiën

We berichtten gisteren al over de wintersport trends die Cherry Picker heeft gespot en het bericht dat daarop via reisorganisatie Summit Travel bij ons binnenkwam bevestigt één van de zes trends genoemd door de trendwatcher. De wintersportbranche verandert en er wordt steeds vaker gekozen voor een korte skivakantie.

Verandering wintersportbranche
De wintersportmarkt is van oudsher een vakantie van zaterdag tot zaterdag, maar dit begint langzaam om te slaan. Voorheen waren het met name de bedrijven die voor een kortere periode de sneeuw opzochten, maar inmiddels kiezen ook steeds meer particulieren voor een korte skivakantie. Dit wordt steeds meer mogelijk doordat accommodatieverschaffers en luchtvaartmaatschappijen goed inspelen op de veranderingen in vraag en aanbod. Lees hier opvallende feiten over een wintersport weekend.

Waar in seizoen 2012-2013 nog 63 procent van de boekingen bij Summit Travel een weektrip betrof, was dat in seizoen 2013-2014 nog maar 57 procent. Het aandeel short trip vakanties steeg met 6 procent.

Hoe ziet het eruit
Een korte skivakantie is uitermate geschikt voor mensen die weinig tijd hebben voor een lange wintersport. Wil je toch graag even de sneeuw in? Boek dan een short trip. Met een short trip kun je ook kosten besparen ten opzichte van een weektrip. Doe je het niet puur om kosten uit te sparen dan is het zelfs mogelijk een short trip twee keer per jaar te doen. De meeste particulieren boeken de short trip over het algemeen vrij kort van tevoren en kunnen op deze manier beter inspelen op belangrijke factoren zoals de sneeuwzekerheid. Een korte skivakantie is vaak inclusief weekend is betekent: minder vrije dagen opnemen.

Waar heen met weekendje skien?
De bestemming hangt af van persoonlijke voorkeur. Wil je dichtbij of toch verder weg? Duitstalig of Franstalig? Bij een korte skivakantie gaat het in veel gevallen om drie dagen skiën en daardoor kan er ook sneller gekeken worden naar gebieden met een kleiner aantal pistekilometers. Een leuke bijkomstigheid van een klein skigebied is dat de skipas hier over het algemeen iets goedkoper is. Dit scheelt natuurlijk weer in de kosten want wintersport staat immers niet te boek als voordelig. De meest populaire bestemmingen voor een weekend skiën zijn o.a gebieden in Oostenrijk Gerlos en Solden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in