Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersporter zwaar gewond na val van garagedak in Ischgl

Wintersportredacteur

Een ongelukkig ongeval in Ischgl gistermiddag: een 73-jarige man viel van een garagedak zo’n 6 meter naar beneden en raakte zwaargewond. In de garage stonden pistenbully’s gestald, dus je kunt je voorstellen dat het een groot pand was. Gelukkig bevonden de hulpdiensten zich op het moment van het ongeluk in de directe omgeving en konden ze de man snel eerste hulp verlenen.

Einde van het dak niet gezien

De 73-jarige man stond gisteren op de latten in de Silvretta Arena toen het ongeluk plaatsvond. Hij was op de blauwe piste vanaf het bergstation van de Höllbodenbahn onderweg naar het dalstation van de Flimjochbahn. Alles ging goed tot hij tussen het liftgebouw en een helikopterhangar op het dak van de pistenbullygarage terecht kwam. De man had dit niet door, waardoor hij het eind van het dak niet zag en 6 meter naar beneden viel. Waarom de man voor die route koos, is niet bekend.

Hulp was snel ter plekke

Een geluk bij een ongeluk was dat de hulpdiensten nabij waren. De noodarts en bergredding konden vrijwel direct eerste hulp verlenen. Helaas was hij zo zwaar gewond, dat hij met de helikopter naar het ziekenhuis werd gevlogen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in