Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersporter overleeft hartaanval in de Zillertal Arena dankzij hulpverleners

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Maandag werd een Franse wintersporter van 54 jaar oud getroffen door een hartaanval in een berghut in de Zillertal Arena. De man kreeg een hartaanval in de Arena Stadl en overleefde dit door de hulp van omstanders en hulpverleners. Medewerkers van de bergredding die toevallig in het bergrestaurant aan het eten waren kwamen direct in actie.

Hartaanval in het skigebied

Een Franse wintersporter stopte maandagmiddag voor een pauze in de Arena Stadl omdat hij druk voelde op zijn borst. Dit was een goede beslissing want in het bergrestaurant in de Zillertal Arena zakte hij plotseling in elkaar. Hij bleef roerloos liggen, zonder ademhaling en zonder hartslag. Pisteredders die toevallig in het bergrestaurant waren kwamen onmiddellijk in actie. Ze begonnen meteen met reanimeren, ook werd de defibrillator uit het nabijgelegen bergstation gehaald. Er waren maandagmiddag ook twee verpleegkundigen aanwezig in het bergrestaurant die te hulp schoten. Hulpverlener Josef zegt in een interview met de Kronen Zeitung: “We moesten de elektrische schok twee keer activeren”.

Waarschijnlijk geen blijvende schade

Door de snelle actie van de hulpverleners en vele training heeft de Fransman dit incident overleefd. In het ziekenhuis is gebleken dat het om een hartaanval ging. De man is na de twee schokken met de noodhelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De verwachting is dat de wintersporter volledig herstelt en er geen blijvende schade is na dit ongeluk.

Dit is een hele duidelijke bevestiging dat de training van de hulpverleners in de skigebieden en de noodmiddelen op meerdere plekken levensreddend kunnen zijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in