Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersporter krijgt hartstilstand op de piste in Val Gardena

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Bij de skilift Risaccia in Val Gardena viel gisteren een 54-jarige wintersporter ineens bewusteloos op de grond. Hij had naar vermoeden een hartstilstand op de piste en moest worden gereanimeerd. In kritieke toestand is de man naar het ziekenhuis in Bolzano gebracht.

Hartstilstand op de piste

De Duitse wintersporter was gisteren onderweg in Val Gardena in het gedeelte Dantercepies bij de sleeplift Risaccia. Toen hij de lift weer omhoog wilde pakken, sloeg het noodlot toe. Hij viel plotseling bewusteloos neer op de piste en had naar vermoeden een hartstilstand. De politie van Ortisei, het Rode Kruis en pistereddingsdiensten kwamen in actie en hebben het leven van de man gered.

In kritieke toestand

Binnen drie minuten waren de hulpdiensten aanwezig na de vermoedelijke hartstilstand van de Duitse wintersporter in Val Gardena. Na de reanimatie is de 54-jarige man naar het ziekenhuis in Bolzano gebracht. Aldus de laatste informatie is hij goed aangekomen, maar was zijn gezondheid nog steeds in kritieke toestand. Hoe het op dit moment met de man is, is niet duidelijk.

Bekijk beelden van de reddingsactie via Südtirol News ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in