Nieuwsalert per mail ontvangen

Wintersport Vorarlberg populair ondanks prijsstijgingen

Skipassen zijn de afgelopen decennia een stuk duurder geworden. Er zijn dan ook veel discussies ontstaan over deze prijsstijging, omdat mensen vinden dat het voor veel gezinnen onbetaalbaar wordt. Toch blijkt uit een enquête in Vorarlberg dat de meeste wintersporters, ondanks deze prijsstijging, toch elk jaar richting de sneeuw blijven vertrekken.

Een recent onderzoek van de Association for Consumer Information toont aan dat de gemiddelde prijs voor een dagkaart voor een volwassene gestegen is met 2,6 procent in vergelijking met vorig jaar. De 6-daagse kaart is zelfs met 3,7 procent gestegen. “In totaal verbleven er een miljoen gasten een nacht in Vorarlberg in het winterseizoen 2013-2014. Twintig procent daarvan waren gezinnen met kinderen onder de 14 jaar. De families waren erg tevreden en vonden de prijs-kwaliteitverhouding in Vorarlberg erg goed”, aldus CEO van het Vorarlberg toerisme verband, Christian Schützinger. Het aantal winterse toeristen in het Vorarlberg is afgelopen jaren flink gestegen. Deze groei hebben zij voornamelijk te danken aan de buitenlandse toeristen. Negentig procent van de gasten kwamen namelijk niet uit Oostenrijk.

Of deze positieve trend zich dit jaar gaat voortzetten is nog maar de vraag. Door de matige seizoensstart hebben veel wintersporters hun vakantie in de kerstvakantie afgezegd. Ook voor dit jaar gaat het onderzoeksbureau weer enquêtes verspreiden zodat volgend jaar een passende conclusie getrokken kan worden.

Bron: ORF.at

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in