Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersport met de trein is vanaf december ook mogelijk bij TUI

Trein op wintersport voorjaarsvakantie 2021

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Met de bus, (elektrische) auto of het vliegtuig – om bij je wintersportbestemming te komen heb je meerdere mogelijkheden. Maar heb je al eens nagedacht over een wintersport met de trein? Steeds meer wintersporters kiezen voor de trein als vervoersmiddel en steeds meer reisorganisaties gaan het aanbieden. Zo ook TUI, die vanaf komende winter een nieuwe nachttrein tussen Amsterdam en de Oostenrijkse skigebieden aanbiedt.

Op wintersport met de trein is helemaal niet zo gek als je erover nadenkt. Zo ontwijk je bijvoorbeeld de ellendige files, je bent op en top uitgerust als je aankomt, het is milieuvriendelijk en als je het goed uitstippelt kan je zomaar één of twee dagen extra op de pistes staan.

Wintersport met de trein met TUI

De nieuwe nachttrein Ski Express van TUI zal tussen Kerst en eind maart wekelijks gaan rijden in het aankomende winterseizoen. De trein is een samenwerking met GreenCityTrip. Deze wintersporttrein vertrekt elke vrijdagavond, waardoor je de volgende ochtend al in de bergen bent. Het vertrek terug is op zaterdagavond, dus je komt op zondagochtend weer in Nederland aan.

De heenreis is vanaf Amsterdam Centraal, daarna rijdt de trein via Utrecht Oostenrijk binnen bij Wörgl en daar splitst de route zich verder in Tirol of naar het Salzburgerland. Je kunt met de trein op wintersport met TUI als je wilt skiën in onder andere Zell am See, Gerlos, Söll, Niederau, Kirchberg en Westendorf. De trein is vanaf aankomende week al te boeken via TUI. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend gemaakt.

Inbegrepen bij de TUI Ski Express

De reisduur van een TUI Ski Express reis is 10 dagen en 9 nachten. Daarbij krijg je een 6-daagse skipas en 8-daagse accommodatie inclusief. De bagage die je mag meenemen is onbeperkt (zo ook skimateriaal). In de trein kun je gebruikmaken van airconditioning en twee stopcontacten. Daarnaast is het mogelijk om een inklapbare buggy of kinderwagen kosteloos mee te nemen.

Alle mogelijkheden voor wintersport met de trein

Naast TUI zijn er verschillende mogelijkheden om naar je wintersportbestemming te komen met de trein. Zo kun je bijvoorbeeld met de ÖBB Nightjet, Alpen Express, European Sleeper van Sunweb of met NS International, waar je bijvoorbeeld met de Thalys richting je Franse vakantieadres kunt. Als je dus met de trein op wintersport wilt zijn er genoeg opties.

Met de NS kun je gaan voor NS International waarbij je allerlei routeopties hebt om internationaal te reizen. Hier kun je zelf je hele reis plannen. Wel is het mogelijk dat je eens of meerdere keren moet overstappen. De ÖBB Nightjet van de NS is een rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en verschillende steden in Oostenrijk. Deze trein rijdt alleen ’s nachts en is 180 dagen van tevoren te boeken. De Alpen Express wordt uitgevoerd door de Treinreiswinkel en Railexpress. Deze trein vertrekt vanuit meerdere steden in Nederland en tijdens je treinrit is het mogelijk om al in de stemming te komen met de bekende après-ski. De European Sleeper van Sunweb is bedoeld om je naar de Franse Alpen te brengen.

Wintersport met de trein Tirol ÖBB Nightjet

Hoeveel tijd ben je kwijt naar Oostenrijk met de trein?

Een treinreis zal ongeveer 14 uur duren. De reizen zijn meestal gepland in de avond of nacht, zodat je kunt slapen onderweg en binnen no time op je bestemming bent. In deze nachttreinen zijn meestal slaapplekken te boeken zodat je de beschikking hebt tot een bed tijdens de reis. Is op wintersport met de trein wat voor jou?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in