Wintersport kookboek Oostenrijk

Een wintersport in Oostenrijk draait om meer dan alleen skiën of snowboarden. Ook de koffiepauze met warme Apfelstrudel om 11.00 uur, de uitgebreide lunch rond 13.00 uur en het diner om 19.30 uur spelen een belangrijke rol. In Oostenrijk kun je ontzettend lekker eten. Helaas ben je er vaak maar één week per jaar. De oplossing? De recepten zelf thuis koken.

Der Rudi heeft in ons wintersport kookboek de allerlekkerste Oostenrijkse recepten uitgewerkt. Stap voor stap, zodat jij alles eenvoudig zelf klaar kunt maken. Florien heeft een aantal van die recepten nagekookt. De video’s kun je op deze pagina bekijken. Zo weten we zeker dat er niks mis kan gaan!

Ga snel naar:

Video’s wintersport kookboek Oostenrijk

De populairste Oostenrijkse gerechten zijn inmiddels ook te zien op video. We zetten ze voor je op een rijtje.

Kaiserschmarrn

De traditionele Oostenrijkse pannenkoek is favoriet bij jong én oud. Als tussendoortje, als lunch of als dessert. Kaiserschmarrn smaken eigenlijk altijd wel. Tips en tricks bij dit recept zie je in onderstaande video.

Goulashsoep

Op een koude dag is er niks fijner dan je handen warmen om een grote kom Goulashsoep. Af en toe een hapje en ondertussen lekker bijkomen. Heerlijk! Dit soepje smaakt ook thuis goddelijk. Hoe je het maakt?

Apfelstrudel met vanillesaus

Lang leve de koffie- of Heiße Choko pauze om een uur of 11. Even bijtanken en wat extra reserves naar binnenwerken om de lunch iets mee uit te stellen. In onderstaande video’s zie je hoe je zelf Apfelstrudel met vanillesaus maakt.

Tiroler Gröstl

Gebakken aardappeltjes, spekjes, ui, een restje rundvlees en een glinsterend spiegeleitje. Dat is de hemelse combinatie die samen Tiroler Gröstl vormt. Zin om dit gerecht ook thuis te eten? Het recept is super eenvoudig, zeker als je deze video ook nog even bekijkt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in