Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersport in de Verenigde Staten straks weer mogelijk

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor wintersporters die naar de Verenigde Staten willen! Vanaf november mogen buitenlanders met een coronavaccinatie de VS weer in. Dat maakte Jeffrey Ziens maandag bekend, de corona-coördinator van de VS. Vanaf november ontvangt het land dus weer vluchten vanuit Europa, en dus ook Nederland. Dat betekent dat de Amerikaanse skigebieden weer toegankelijk zijn voor Europese wintersporters.

Een wintersport in de VS, dat moet je een keer gedaan hebben. De skigebieden in Amerika staan bekend om de ultra fijne sneeuw en de perfecte pistes en staan hoog op het lijstje van menig wintersporter.

Wintersporters weer welkom in de VS

Anderhalf jaar lang was het voor Europese reizigers niet mogelijk om naar de Verenigde Staten te vliegen, op enkele uitzonderingen na. Dat zou nu moeten veranderen. De Amerikaanse regering wil de strenge inreisverboden binnenkort opheffen. Echter, er gelden straks nog wel een aantal reisregels. Zo moeten reizigers volledig gevaccineerd zijn en een maximaal 72 uur oude negatieve testuitslag kunnen overleggen. Eén vaccinatie geldt niet, dus als je corona gehad hebt en daarom één keer ingeënt bent, is dat niet geldig. Welke vaccins wel en welke vaccins niet erkend worden is nog niet precies bekend. Reizigers hoeven niet in quarantaine na aankomst. Daarnaast zijn reizigers verplicht het zogenaamde ESTA-formulier in te vullen, zonder kom je VS niet in. Bekijk hier de exacte regels voor reizen naar de Verenigde Staten.

Prachtige wintersportbestemming

Een wintersport naar de Verenigde Staten is natuurlijk totaal wat anders dan een wintersport naar Oostenrijk of Zwitserland. Maar hoe vet is het om het een keer te doen? Honderden kilometers aan perfecte pistes en unieke landschappen, wat wil je nog meer? En dat is nog lang niet alles wat je in de VS kunt doen. Langlaufen, winterwandelen, perfecte snowparks en talloze andere activiteiten. Niet zo gek ook dat een wintersport in de VS hoog op de bucket list staat bij velen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in