Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Winterhighlights in Gerlos die je niet wilt missen

© Zillertal Arena

Wintersportredacteur

De evenementenagenda van Gerlos in de Zillertal Arena staat alweer vol met allerlei leuks. Ben je nog bezig met je volgende wintersport plannen en wil je rondom een leuk event in Gerlos zijn? Bekijk deze vijf highlights in het skigebied eens. Van de allereerste skidag tot de laatste, in Gerlos is genoeg te beleven aankomende winter.

Opening skiseizoen 2023/2024

Het skiseizoen in de Zillertal Arena barst los op 2 december 2023. De liften in het skigebied brengen je vanaf dan dagelijks de berg op. Van 8.30 tot 16.00 uur zijn de Isskogelbahn en Dorfbahn in Gerlos in bedrijf. Dit is natuurlijk wel als de omstandigheden meezitten en er genoeg sneeuw is gevallen. Deze datum kan dus nog wijzigen als gevolg van de weersomstandigheden.

Dutchweek Gerlos: voor de feestbeesten

Zet 2 tot 7 april 2024 maar in je agenda! Dan is Dutchweek in Gerlos en hier wil je echt bijzijn. Waarom? Een paar dagen lang staat Gerlos op zijn kop en wordt het winterseizoen afgesloten met bekende dj’s en artiesten. Dit is hét event voor wintersporters die wel houden van een feestje. Op meerdere locaties in het dorp en op de berg kun je terecht voor après-ski en livemuziek. Uiteraard ski je af en toe een paar afdalingen, maar daarna is het al snel weer tijd voor een drankje. Dutchweek Gerlos belooft wederom een spetterend event te worden!

Skiën terwijl de zon opkomt in Gerlos

Zet je wekker maar in je vakantie, want sommige liften gaan al heel vroeg open in de Zillertal Arena in maart. Elke donderdag en zondag draaien enkele liften al om 06.55 uur. In Gerlos is dan de Isskogelbahn in bedrijf. Als allereerste kun je van de vers geprepareerde pistes afdalen en na een paar afdalingen neem je plaats bij de Arena Center voor een speciaal ontbijt. Even aansterken en van de ochtendzon genieten. De deuren van dit bergrestaurant gaan om 7.15 uur open. Dat klinkt als een ideale ochtend, toch?

Skishow Gerlos: dit wil je eens meemaken

Elke zondag van eind december 2023 tot maart 2024 kun je in Gerlos genieten van een prachtige skishow. Het team van Michi’s skischool zet op de piste in het centrum van Gerlos op deze avonden een spektakel neer. De ski- en snowboardleraren laten hun vaardigheden zien met fakkels, sprongen, lichten en nog veel meer. Dit wil je niet missen! De skishows starten om 20.00 uur met een Warm-Up Party met dj en om 20.30 uur komen de leraren van de berg. Toegang is gratis en als je in Gerlos verblijft kun je al snel lopend naar de oefenpiste.

Lederhosen Wedel Weekend

Van 5 tot 7 april 2024 wordt het seizoen in de Zillertal Arena met het Lederhosen Wedel Weekend afgesloten. Al jarenlang wordt dit evenement georganiseerd. Wintersporters komen in traditionele Oostenrijkse klederdracht naar de dorpen in de Zillertal Arena om de piste op de stappen. Tijdens dit weekend is er een vol programma met entertainment en highlights op de piste en in de hutten. Een van deze highlights is de Lederhosen Wedel Party op zaterdag 6 april. De lente is volop te voelen tijdens het Lederhosen Wedel Weekend. Ben jij er komend jaar bij?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Toerismusverband Zell – Gerlos.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in