Nieuwsalert per mail ontvangen

Winter kicks in: veel sneeuw verwacht deze week

MayrhofenIn Midden-Nederland zorgt hagel vandaag voor een witte laag op de weg. Een halve dag rijden verderop is het de sneeuw die de straten een witte kleur geeft. Het sneeuwen in de Alpen is begonnen en dat gaat nog wel even door. Op sommige plaatsen wordt tot aan een meter nieuwe sneeuw verwacht. Volgend weekend een ritje naar de Alpen? 

Zoals het er nu naar uitziet profiteren alleen de hoger gelegen skigebieden de aankomende week van de sneeuwval. Er valt neerslag, maar in welke vorm dat is hangt van de wisselde sneeuwgrens af. De ene keer ligt de grens op 1000 meter, maar woensdag kan dat pas op 2500 meter zijn. Woensdag wordt sowieso een spannende dag voor de Alpen, kijkende naar de neerslag. Het hangt erom of er sneeuw in de lager gelegen gebieden gaat vallen of dat het toch regen wordt. In ieder geval vormt de sneeuw van deze week boven de 2500 meter een solide basis voor het winterseizoen.

Is de sneeuwval genoeg voor een trip naar het hooggebergte? Waarschijnlijk niet, omdat het direct na de sneeuwval een dagje warm wordt. De temperatuur neemt op donderdag en vrijdag weer af, maar dat kan te laat zijn voor de sneeuw om perfecte condities te garanderen. Houd het weerbericht wel in de gaten, want hoe cliché het ook klinkt, er is niets zo veranderlijk als het weer.

Een impressie van hoe het eruit ziet in de Alpen? Hieronder een timelapse van vandaag op de Großglockner.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in