Nieuwsalert per mail ontvangen

De winter is weer helemaal terug in Oostenrijk

Veel skigebieden sluiten dit weekend de deuren, maar Koning Winter heeft er blijkbaar nog geen genoeg van. Het lijkt erop dat hij zijn matige start van het winterseizoen wil goedmaken, want veel skigebieden in Tirol werden vanmorgen wakker met een verse laag sneeuw. Tot circa 03.00 uur in de nacht regende het nog flink rond de 1.500 meter grens, maar daar is in de uren daarna verandering in gekomen. Verse poedersneeuw op de pistes zorgen weer voor blije gezichten in de skigebieden!

Nog even en dan ligt de focus alleen nog maar op de Franse skigebieden en de gletsjers in Europa. Het laatste weekend is voor veel skigebieden namelijk aangebroken en dat was gezien de condities van afgelopen dagen ook wel nodig. De hoge temperatuur heeft de pistes flink aangetast en gezorgd dat veel lagergelegen pistes gesloten moesten worden. Sinds vanmorgen is hier weer verandering in gekomen, want alles is weer wit. Uiteraard gaan deze pistes niet ineens weer open, want de ondergrond is gewoon het groene weiland, maar voor het oog is het wel weer heel fijn. De winter is weer helemaal terug in Oostenrijk.

In de voorspellingen van afgelopen week hadden wij het al aangegeven. Oostenrijk kan rekening gaan houden met een eindsprintje van Koning Winter. Hij komt er wel een beetje laat mee, want wij hadden dit ‘uitsloofgedrag’ liever aan het begin van het seizoen gezien. Toch is het wel heerlijk om met verse sneeuw het seizoen af te sluiten. Genieten dus nog even voor de wintersporters die op dit moment in Oostenrijk zijn. Het zich is overigens niet echt goed, maar de pistes liggen er weer heerlijk bij!

Gargellen

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in