Nieuwsalert per mail ontvangen

Winter is back!

De Alpen krijgen het de komende dagen zwaar te verduren, want de skigebieden gaan in het teken staan van veel sneeuw en windvlagen van orkaankracht. De gebieden houden rekening met een terugkeer van de winter en maken zich zorgen over de enorme windsnelheden van komende dagen.

De afgelopen dagen stonden al in het teken van regen onder de 1.800 meter grens. Dit hield in dat de pistes in veel skigebieden qua sneeuwcondities zwaar achteruit zijn gegaan. Veel laaggelegen pistes zijn in de namiddag omgetoverd tot sneeuwvlaktes met enorme hopen en zware sneeuw. De groene weides komen langzaam weer in het zicht en de vogels en lentebloemen laten zich regelmatig zien. Tot vorige week merkte je aan de medewerkers van de skigebieden dat zij langzamerhand aan het toewerken waren naar het einde van het seizoen, maar daar is nu weer helemaal verandering in gekomen.

Gisteren is het aan de noordzijde van de Franse Alpen flink gaan waaien. Hierbij waren windvlagen van 100 km/uur geen uitzondering. Het gevolg hiervan was dat de liften vanwege de harde wind gesloten moesten worden en de wintersporters geen andere keus hadden dan thuis te wachten tot de wind ging liggen. De voorspellingen zijn voor vandaag helemaal dramatisch, want windvlagen met een snelheid van 150 km/uur gaan voor een hoop onrust zorgen in de Alpen. Het hoogtepunt wordt verwacht in de nacht van dinsdag op woensdag. Naast de wind gaat het in Vorarlberg, Salzburgerland, Tirol en Beieren flink sneeuwen en stijgt de sneeuwgrens naar circa 1.800 meter.

Er moet ook rekening gehouden gaan worden met een vergroot lawinegevaar. De lawinediensten waarschuwen voor de risico’s die de komende dagen aanwezig zijn buiten de geprepareerde pistes. Het is in veel skigebieden warm geweest de laatste tijd en in combinatie met veel sneeuwval en harde wind gaat er een instabiel sneeuwdek ontstaan.

Wij gaan de skigebieden de komende dagen in de gaten houden en blijven jullie up-to-date houden over de condities. Het einde van de winter is blijkbaar nog niet in zicht….!

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in