Nieuwsalert per mail ontvangen

Winnaars zonder te skiën: Svindal en Vonn

Het is ze uiteraard gegund, maar de titelwinnaars op het onderdeel afdaling hadden vandaag zomaar andere namen kunnen hebben. Maar liefst achter keer werd de laatste afdaling van het seizoen uitgesteld voordat hij werd gecanceld. De oorzaak: mist. Het cancelen van de race betekent dat de winnaars van de titel degenen zijn met de meeste punten na de afgelopen afdaling. Bij de vrouwen mocht Lindsey Vonn haar welverdiende prijs ophalen en bij de mannen was dit Aksel Lund Svindal. 

De kans was groot dat Svindal zijn prijs vandaag sowieso mocht incasseren, maar ook anderen maakten nog kans. Het beest uit Noorwegen had een voorsprong van 58 punten op Klaus Kroell en respectievelijk 61 en 69 punten op Dominik Paris en Christof Innerhofer. Het is voor Svindal zijn tweede seizoenstitel, nadat hij vorige week de Super G titel in de wacht sleepte.

Dat Lindsey Vonn de titel mag dragen is voor haar een lichtpuntje in een pikzwart seizoen. Een crash in de afdaling van Val d’Isere en een nog hardere crash tijdens de wereldkampioenschappen in Schladming zorgden voor een rampseizoen. Voorlopig is de Amerikaanse nog herstellende van haar knie- en scheenbeenblessure en is het voor haar niet mogelijk om op ski’s te staan. Voorafgaand aan de race van vandaag stond Tina Maze nog maar één punt achter Vonn, dus als er was gestart had zij de prijs mee naar huis genomen.

Hopelijk is het morgen beter weer en kan de Super G gewoon geskied worden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in