Nieuwsalert per mail ontvangen

Wingsuit BASE jump in Chamonix gaat gruwelijk mis

Het is de tweede keer dat Chamonix voorbij komt op de website deze week. Eerder al met bizar goed nieuws en nu met minder goed nieuws. Althans, nieuws is het niet meer, maar de video is wel pas onlangs opgedoken. In de video zie je de crash van wingsuit piloot Eric Dossantos in Chamonix waar je kippenvel van krijgt.

Wonder boven wonder is Dossantos er levend vanaf gekomen, maar dat scheelde niet veel. Hij liep flink wat verwondingen op, waaronder een gescheurde lever, gebroken ribben, gebroken sleutelbeen en serieuze verwondingen aan het hoofd.

Zelf is Dossantos ontzettend dankbaar dat hij nog leeft, zeker omdat hij het ongeval compleet aan zichzelf te danken heeft. Hij is weliswaar een ervaren wingsuit vlieger, maar BASE jumpen met een wingsuit is iets anders. “Mijn niveau en kennis was niet hoog genoeg om er crash te voorkomen,” vertelt hij. “Maar ik wist dat het blijven vasthouden van een vliegende positie mijn beste kans op overleven was.” Je hebt dan immers de minste verticale snelheid.

De afgelopen tijd zijn er in Chamonix meerdere BASE jumpers overleden. De burgermeester heeft daarom een verbod opgelegd totdat de situatie beter is onderzocht en duidelijk is of er regelgeving nodig is.

Meer extreme sports in skigebieden hieronder:
Nederlander zoeft met parachute langs skilift
– In je wingsuit langs een skilift
Rakelings langs bomen in Chamonix
Wingsuit vliegen, speedriden en off-piste skiën

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in