Nieuwsalert per mail ontvangen

Wildkogel-Arena bouwt nieuwe Ganzeralpe 10-persoons gondel

De route van de nieuwe gondellift

In het familievriendelijke skigebied Wildkogel-Arena wordt deze zomer de nieuwe 10-persoonsgondellift de Ganzeralpe gebouwd. Dit enorme project vergt een investering van bijna 13 miljoen euro en moet ervoor zorgen dat zij een vooruitstrevend skigebied blijven met moderne skiliften en mooie pistes. De nieuwe lift gaat in december dit jaar geopend worden en geeft de economie een flinke boost.

Ganzeralpe gondellift Wildkogel-Arena

Het grootste motief voor het vernieuwen van de skilift had te maken met de wachttijd bij de Pfeifferköpflbahn. Dit zorgde bij veel wintersporters voor grote irritaties, waardoor het skigebied genoodzaakt was om een nieuwe skilift te bouwen. Het bergstation van de Pfeifferköpflbahn ligt op zo’n 60 meter van het bergstation van de Ganzeralpe.

De bouwwerkzaamheden zijn deze week begonnen. Bij de bouw van de nieuwe gondellift zijn veel lokale bedrijven betrokken, waardoor ook de lokale economie een flinke boost krijgt door de lift. Voor de route van de lift is een landschap gekozen waarbij er weinig aanpassingen gedaan hoeven te worden aan de natuur. Dit alles om aan alle wensen en eisen van natuuractivisten te voldoen.

Details Ganzeralpe gondellift

  • Per uur kunnen er 2.870 personen naar de top vervoerd worden
  • De totale lengte van de lift is 1.510 meter
  • Er zijn 50 gondels aan de kabel bevestigd
  • De skilift wordt gebouwd door het bekende bedrijf LEITNER
  • In 4 minuten en 12 seconden ben je op de top
  • Hoogte dalstation 1.725 meter
  • Hoogte bergstation 2.128 meter
  • Investering van 12,7 miljoen euro
  • De lift heeft een snelheid van 6 meter per seconden.

Nieuwe pistes met kunstsneeuw

Ook wordt er een nieuwe piste van 2,5 km lengte aangelegd die compleet voorzien wordt van sneeuwkanonnen. Niet alleen de skiërs op de pistes profiteren straks van de nieuwe skilift, maar ook de freeriders. Met de komst van de nieuwe lift is er 15 hectare aan off-piste mogelijkheden ontstaan, waardoor ook de freeriders onder ons hun hart kunnen ophalen in de Wildkogel-Arena.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in