Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Whistler Blackcomb verbiedt roken in het skigebied

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het bekende skigebied Whistler Blackcomb neemt drastische maatregelen tegen het roken in het skigebied. Roken in publieke ruimtes is niet meer toegestaan en wordt zwaar bestraft. Het verbod geldt bij skiliften, gondels, pistes, parkeerplaatsen, bike parcours en in de bars en restaurants. Het is alleen nog toegestaan om te roken in speciaal ingerichte ruimtes of afgebakende gebieden.

“We hebben dit besluit genomen, omdat wij willen dat Whistler Blackcomb een rookvrij skigebied wordt”, aldus CEO Dave Brownlie. Deze regels gelden uiteraard ook voor het personeel van het skigebied. Medewerkers van verhuurbedrijven en restaurants mogen roken in speciaal ingerichte ruimtes. Een woordvoerder van Vancouver Coastal Health laat weten dat het gebied hiermee het goede voorbeeld geeft aan de jeugd.

“Bij het nemen van deze belangrijke stap, laat Whistler Blackcomb zien een belangrijke ambassadeur te zijn op het gebied van gezondheid”, aldus Gezondheids officer Dr. Paul Martiquet. Het gebruik van de e-sigaret wordt daarnaast gepromoot, om het plan succesvol door te kunnen zetten. Naast het verbeteren van de gezondheid zorgt het niet roken er ook voor dat het gevaar op bosbranden verminderd wordt. Ook hebben de medewerkers minder werk aan het schoonmaken van de straten.

Denk jij dat dit gaat werken voor het skigebied of denk je juist dat dit negatieve gevolgen gaat hebben?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in