Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Westendorf investeert 12 miljoen in Kreuzjöchlsee en meer

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De afgelopen winter was ook Westendorf niet goed gezind. De sneeuw kwam laat en echt koud was het niet lang. Slechte sneeuwcondities waren het gevolg. Westendorf wil dit in de toekomst voorkomen en investeert daarom 12 miljoen in besneeuwing.

Meer Kreuzjöchlsee

Om sneeuw te kunnen maken heb je water nodig. Dat sla je het gemakkelijkst op in een meer. Vandaar dat Westendorf de Kreuzjöchlsee aanzienlijk gaat vergroten. Met een inhoud van 200.000 m³ wordt de Kreuzjöchlsee het grootste kunstmatig aangelegde meer van de Skiwelt en zelfs van het Tiroler Unterland. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het aanleggen van het meer. Tot voor kort was het meer nog maar 60.000m³ groot, wat een flink stuk kleiner is.

LEES OOK: Skiwelt laat zijn ware aard zien

Ook in de zomer moet het meer een functie gaan krijgen. Het meer wordt zo aangelegd dat je niet kunt zien dat het een aangelegd meer is. Zomergasten moeten er op hete dagen heerlijk kunnen genieten van de natuur en daar zorgen de landschapsarchitecten voor.

Meer maatregelen

Voor de 12 miljoen euro wordt niet alleen het meer vergroot, maar er wordt veel meer gedaan om sneeuwzekerheid te bieden aan de wintersport. Na al deze maatregelen zouden drie koude dagen genoeg moeten zijn om meer dan 60% van de pistes kunstmatig te kunnen besneeuwen en te openen. Hoe mooi is dat?

Westendorf heeft een rijtje van maatregelen die zij nemen om dit voor elkaar te krijgen:

– Er wordt een nieuw pompenhuis gebouwd om de pompkracht naar 800 liter per seconde te verhogen.
– Er wordt 8 kilometer aan waterleidingen aangelegd op de berg.
– Om de besneeuwingsefficiëntie te verhogen wordt er een koeltoren gebouwd.
– Nieuwe transformatorsystemen worden gebouwd voor meer stroom.
– Er komen 34 nieuwe sneeuwkanonnen bij.
– Besneeuwing op de oefenweide wordt uitgebreid. Daardoor wordt ook de dalafdaling tot in het dorpscentrum sneeuwzekerder.

 

Drie keer zo efficient

Dankzij deze maatregelen beschikt Westendorf binnenkort over genoeg water en stroom om het hele skigebied onder een witte deken van sneeuw te begraven. De besneeuwing zou binnenkort meer dan drie keer zo efficient moeten zijn dan vorig jaar het geval was. Op naar Westendorf dus!

kreuzjöchlsee2kreuzjöchlsee

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Westendorf in de winter? Bekijk hier leuke tips voor restaurants en andere activiteiten tijdens de winterperiode!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in