Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Werkzaamheden AreitXpress in Zell am See in volle gang

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De winter is pas net afgesloten en de eerste werkzaamheden voor het nieuwe winterseizoen zijn alweer in volle gang. Zo ook in Zell am See waar de Areitbahn vervangen wordt voor een splinternieuwe gondellift genaamd de AreitXpress in Zell am See. Als alles volgens planning verloopt gaat deze lift in december 2017 in gebruik genomen worden. Een prachtig project waar op dit moment al hard aan gewerkt wordt.

Het skigebied deelt regelmatig video’s van het bouwproces. Zo ook afgelopen week, waarbij je goed kunt zien dat het dalstation aangepakt wordt en de werkzaamheden in volle gang zijn. Bekijk de onderstaande video en krijg een beeld hoe het er op dit moment aan toe gaat. Het zonnetje schijnt en het is er prachtig weer. Ideale weersomstandigheden om de eerste werkzaamheden van start te laten gaan. Ben jij liefhebber van Zell am See – Kaprun? De nieuwe skilift is een enorme verrijking voor het skigebied.

AreitXpress in Zell am See

Naast het feit dat er een hele nieuwe lift geplaatst wordt, krijgt de skilift ook een andere naam. Zo gaat de nieuwe lift verder onder de naam AreitXpress in plaats van Areitbahn. Hoe de nieuwe lift er uit gaat zien?

AreitXpress in Zell am See

Vertraging door hevige sneeuwval

De zomer is bij skigebieden het tijdstip waarbij zij investeren in het nieuwe winterseizoen. Denk hierbij aan de aanleg van nieuwe pistes, verbetering van de infrastructuur of het bouwen van nieuwe skiliften. Veel skigebieden zijn sinds eind april gesloten voor het publiek. Normaal gesproken kijken de gebieden dan uit naar het zomerseizoen en worden de werkzaamheden voor het volgende winterseizoen direct gestart. Door de plotselinge sneeuwdump zijn veel bouwwerkzaamheden weer even gepauzeerd. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen en kunnen de bouwvakkers gas geven om alles voor de deadlines af te hebben.

Ga jij volgend seizoen naar dit skigebied om de vernieuwde lift uit te proberen?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in