Nieuwsalert per mail ontvangen

Werken als skileraar in Oostenrijk

Er bestaan veel vooroordelen over skileraren. We kennen allemaal de “Biertje?” reclame van een bekend biermerk waarin het prototype skileraar geschetst wordt. In de zomer boer, in de winter de populaire skileraar waar de meeste vrouwen van dromen. Tegenwoordig is dit vak een stuk meer geïnternationaliseerd. Skileraar worden is niet alleen meer voor Oostenrijkers, maar ook voor ons Nederlanders (man én vrouw) staat de deur open om een droombaan in de sneeuw te krijgen!

Een leuke variant van het eeuwenoude skileraar vak is de skileraar die skisafari’s begeleidt. Via Snow Experience kun je zo’n baan bemachtigen.

De begeleider van de skisafari noemen we ‘skigids’. Deze term moet niet verward worden met de skigids die tochten begeleid die enkel offpiste zijn. De skigids van Snow Experience begeleidt mensen over de pistes in 9 skigebieden in Oostenrijk. Dit zijn Zell am See/Kaprun, Saalbach/Hinterglemm, Ellmau, Kirchberg in Tirol, Mayrhofen (Zillertal), Sölden, Obergurgl/Hochgurgl, Fiss/Serfaus/Ladis en Nauders/Reschenpass.

De taak van de skigids is om deelnemers in 3 dagen het grootste gedeelte van het skigebied te laten zien. De deelnemers hebben hun reis zelf geboekt en overnachten ook gewoon in hun vaste accommodatie. Iedere ochtend spreken zij op een ander punt af. Er wordt geskied in verschillende niveaugroepen. Zo kan een echtpaar dat altijd onenigheid heeft op de piste (omdat de een de ander altijd ophoudt) ook gewoon mee. Tijdens de koffiepauzes, lunchpauzes en de après-ski komen de groepen weer samen. De skigids is Nederlandstalig en geeft tijdens het skiën/snowboarden ook gerichte tips en aanwijzingen. De skigids heeft namelijk het skileraardiploma en is ook ingeschreven bij de plaatselijke skischool. Ook neemt de skigids de mensen mee naar de leukste hutjes en plekken op de berg en vertelt leuke weetjes over het skigebied.

Voor aankomende winter is Snow Experience nog opzoek naar mensen die zich helemaal kunnen vinden in de bovenstaande omschrijving. Naast het begeleiden van de skisafari zorgt de skigids er ook voor dat er veel deelnemers mee gaan met de skisafari.

Kortom; Ben jij iemand of ken jij iemand die een gemotiveerd en zeer commercieel persoon is, een goede skiër of skister is(aantal jaar ski-ervaring), in bezit van een goed humeur is, flexibel is, zelfstandig is, zich goed kan profileren voor een groep, enthousiast is, minimaal in bezit van een Oostenrijks skileraardiploma is (of bereid deze te halen) en beschikbaar is vanaf december 2010 t/m maart 2011?

Dan krijg je daar het volgende voor terug; een geweldig winterseizoen, onderdak in een leuk Oostenrijks dorp, mogelijkheden om met de skischool te trainen, een vast loon per maand met mogelijkheden om bij te verdienen en het werken voor een jong, sportief en enthousiast bedrijf.

Interesse? Stuur dan zo spoedig mogelijk je motivatie met je CV (incl. foto) naar: [email protected] of kijk op www.snowexperience.nl

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in