Nieuwsalert per mail ontvangen

Wereldkampioenschappen alpine skien in Garmisch Partenkirchen

Gisteren was de officiële opening van de wereldkampioenschappen alpine skiën in het Duitse Garmisch Partenkirchen. Van 8 tot 20 februari zullen de beste skiërs uit de wereld gaan vechten om de podiumplaatsen voor alle verschillende disciplines. Hier is een filmpje van de opening van dit geweldige evenement van maandag 7 februari:

http://www.youtube.com/watch?v=l4xAnbZMg18

Vandaag heeft de eerste discipline voor de dames al plaats gevonden. Op de zeer ijzige Kandahar piste begon om 11 uur de Super-G. Welke skiester zou ditmaal aan het langste eind trekken? Met name de strijd tussen de vriendinnen Lindsay Vonn (USA) en Maria Riesch (GER) werd vooraf uitgebreid besproken. Lindsay Vonn die de laatste competitiewedstrijd wegens een hoofdblessure niet mee deed, verscheen vandaag wel aan de start. Misschien was ze toch nog niet helemaal hersteld want ze kon haar titel vandaag niet behouden met een teleurstellende 7e plaats. Maria Riesch opgegroeid in Garmisch kwam wel op het podium terecht, ze werd derde in haar thuiswedstrijd.

De grote winnaar van vandaag is Elisabeth Görgl (AUS), zij was de snelste met een solide en agressieve run. In een interview gaf ze aan dat ze twee bochten niet optimaal skiede maar zich verder heel zeker voelde. “Ik ben heel blij met mijn prestatie en dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden”. Julia Mancuso (USA) teamgenote van Vonn werd tweede op 0,05 seconden achterstand op Görgl.

Morgen zullen de mannen in actie komen voor de Super-G op dezelfde Kandahar piste, starttijd 11.00 uur. Het complete programma en alle andere informatie is te vinden op de website www.GAP2011.com

Ik zal jullie op de hoogte houden van dit mooie evenement!

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in