Nieuwsalert per mail ontvangen

Weerupdate Oostenrijk: na een warm weekend volgt weer verse sneeuw

Wintersportredacteur

De Alpen hebben de hele week al prachtig weer en dat zal de komende twee dagen nog even zo blijven. Het wordt zelfs warm vandaag en morgen, heel warm. In het zuiden van Oostenrijk kan de temperatuur in het dal zelfs oplopen tot boven de 10°C. Gelukkig zijn deze temperaturen van korte duur en koelt het zondag alweer af. Vanaf maandag liggen de temperaturen weer ver onder het vriespunt en wordt er weer verse sneeuw verwacht. 

Warm weekend

Iedereen die deze week in de Alpen zit, heeft onwijs veel geluk met het weer. Weerexperts spreken over de mooiste week van het seizoen en dat was te merken. De wintersporters kunnen nog twee dagen genieten van het mooie weer, want het weekend in Oostenrijk begint warm. Vandaag komen de temperaturen in het dal in het zuiden van Oostenrijk bijna boven de 10°C en morgen worden die temperaturen verwacht in het noorden van het land. Boven op de berg zullen de temperaturen net boven het vriespunt uitkomen. Gelukkig ligt er inmiddels zoveel sneeuw dat de pistes niet zullen lijden onder deze hoge temperaturen. Vanaf zondag dalen de temperaturen weer en ligt deze in het dal weer rond het vriespunt. Op maandag keert de winter zelfs weer terug in Oostenrijk en kunnen ze zich weer opmaken voor een pak verse sneeuw.

Mike, Miranda en Sebi zijn op dit moment in Kitzbühel voor opnames van een nieuwe 24 UUR IN-aflevering. Zij stuurde onderstaande jaloersmakende foto en die delen we natuurlijk graag met jullie. Zoals jullie kunnen zien, hangt er in het dal wat bewolking, maar zitten zij hier inmiddels boven. Dit belooft weer een prachtige opname-dag te worden voor het team!

 

Vanaf maandag sneeuw

Ondanks dat we altijd heel blij worden van mooi weer tijdens de wintersport, is een laag verse poedersneeuw ook altijd weer genieten. Na een week mooi, maar warm weer, is dat op het moment ver te zoeken. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten, want maandag en dinsdag gaat het naar verwachting weer flink sneeuwen. Wij gingen even online de skigebieden af om te kijken hoeveel sneeuw er precies verwacht wordt. De voorspellingen tot en met woensdag van Bergfex.com vind je in de tabel hieronder. Zoals je kunt zien, wordt er weer een flink pak verse sneeuw voorspeld. Wij zijn benieuwd hoeveel er daadwerkelijk gaat vallen!

Skigebied Verwachte sneeuwval in cm
Oostenrijk 
Serfaus-Fiss-Ladis 42
Zillertal Arena 73
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 51
Skicircus Saalbach Hinterglemm 62
Snow Space Salzburg 54
Ischgl 47
Sölden 56
Kitzbühel – Kirchberg 61
Ski Arlberg 65
Kitzsteinhorn 90

Het wordt koud!

Behalve dat het gaat sneeuwen na het weekend, daalt de temperatuur ook nog eens flink. Vanaf zondag liggen de temperaturen ook overdag ver onder het vriespunt. En met ver onder het vriespunt bedoel ik -10°C of kouder. In de Gerlos in de Zillertal Arena verwachten ze dinsdag zelfs -15°C! Bij deze temperaturen bestaat de kans op bevriezing van lichaamsdelen, dus het is belangrijk om je goed aan te kleden. Denk ook aan je gezicht en bescherm deze tegen de kou met bijvoorbeeld een sjaal of buff. Vooral je wangen en neus zijn extra gevoelig voor de kou.

Ook sneeuw in Frankrijk en Zwitserland

Niet alleen in de Oostenrijkse Alpen gaat het sneeuwen, ook in Frankrijk en Zwitserland wordt sneeuw verwacht. Hoeveel er naar verwachting gaat vallen, lees je in onderstaand artikel. Het beloven in elk geval weer een paar winterse dagen te worden in de Alpen.

Het gaat weer sneeuwen in Frankrijk en Zwitserland

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in