Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: nog een koufront met sneeuw op komst voor de Alpen

sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Dit winterseizoen is niets wat het lijkt, dat geldt ook voor eind maart en begin april 2023. Het is namelijk nog niet klaar met de winter in de Alpen. Zoals het er nu uitziet komt er nog eens een koude periode aan. Wat een fijn nieuws voor de wintersporters die nog willen genieten van de laatste kilometers op de piste. Dit gaat het weer de komende tijd doen in de Alpen!

Op dit moment: wisselvallig

Op dit moment is er een korte periode met zachte lucht in de Alpen. Sinds gisteren is het vrij mild en laat de zon zich weer iets meer zien in de skigebieden. Maar dit is niet voor lang en ook niet overal, want in het weekend keert de winterkou weer opnieuw terug met wederom verse sneeuw. Voor nu is het vooral erg wisselend in de Alpen. Zo is er bijvoorbeeld een dik pak wolken te zien boven de meeste skigebieden in Oostenrijk, waaruit vandaag en morgen ook een vlok sneeuw kan vallen. In de Franse en Italiaanse Alpen is er wel zon, daar is de temperatuur ook weer boven het vriespunt uitgeklommen.

De verschillen kun je goed zien via de webcams, zo is het nu:

De rest van de week:

Tot vrijdag blijft het zacht in de Alpen met milde temperaturen, vooral in de dalen. Ideaal is het weer niet overal, er kunnen ook flinke buien met hagel over de wintersportlanden trekken. Voor droger en zonniger weer moet je in de Franse en Italiaanse Alpen zijn.

Nieuw koufront voor de Alpen

Vanaf vrijdag begint de winterkou weer. Het wordt dan weer duidelijk kouder en de sneeuwgrens daalt dit weekend naar ongeveer 1000 meter. Dit keer is de kou van langere duur, in vergelijking met de lentedump aan het begin van deze week. De sneeuwkansen blijven de hele volgende week aanwezig in de oostelijke Alpen. In de westelijke Alpen kan de zon vaker tevoorschijn komen, de lucht is het hier iets droger.

Waar gaat het sneeuwen?

In het weekend is het vooral sneeuwrijk in de Franse en de Zwitserse Alpen. De Italiaanse Alpen kunnen weer het minst profiteren van de sneeuwval. Hier blijft het grotendeels droog. Ook voor Oostenrijk is deze luchtstroom niet ideaal voor sneeuwval. Er zullen wel enkele centimeters vallen, maar dit is veel minder in vergelijking met Frankrijk en Zwitserland. Hier kan opnieuw tot één meter verse sneeuw vallen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in