Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: na periode met regen weer sneeuwkansen in skigebieden

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Na een paar hevige regenbuien in de wintersportlanden met een sneeuwgrens op ruim 2000 meter is er vanaf vandaag kans op sneeuw. De temperatuur daalt weer richting het vriespunt op hoogte, waardoor de regendruppels veranderen in sneeuwvlokken. Waar het de komende dagen allemaal kan sneeuwen? Dat hebben we voor je uitgezocht.

Regenwaarschuwingen in Oostenrijk

De afgelopen dagen kwam de regen met bakken uit de hemel in onder andere Oostenrijk. Dit betekende dat veel sneeuw weer smolt in de dalen. GeoSphere Austria gaf zelfs een weerwaarschuwing af voor het Lechtal en Tannheimer Tal voor bovengemiddeld veel regen. Maar inmiddels is deze tijdelijk warmere, natte periode afgelopen en stijgen de sneeuwkansen. De sneeuwgrens lag dinsdag nog boven de 2000 meter, inmiddels is deze gedaald naar 1200 tot 1500 meter.

Sneeuw op komst

Vandaag kan het al even sneeuwen, maar vanaf vrijdag gaat het echt pas weer los. Volgens een weerexpert in Kronen Zeitung kan het dan tot in Innsbruck sneeuwen. Het wordt dus even erg winters, zelfs in de lagere gebieden. Of de sneeuw daar ook echt blijft liggen, is nog de vraag.

Op hoogte tot anderhalve meter sneeuw

Waar de sneeuw in de dalen en dorpen weer smelt, nemen de hoeveelheden in de bergen alleen maar toe. Op hoogte (tussen de 2000 en 2500 meter) kan er in de Noordelijke Alpen zondag nog eens tot anderhalve meter sneeuw vallen. Richting het zuiden van de Alpen zijn de hoeveelheden iets minder, maar ook daar valt tussen de 10 en 40 centimeter verse sneeuw volgens de voorspellingen.

Veel wind

Naast sneeuw worden er ook harde windvlagen voorspeld. Lawine-expert Lukas Ruetz adviseert wintersporters in de geltsjerskgebieden voorzichtig te zijn in verband met lawines. De kans op lawines is in sommige gebieden aanzienlijk tot groot, wat betekent dat lawines spontaan kunnen afgaan. Houd er rekening mee als je in de bergen of in de al geopende gletsjerskigebieden onderweg bent. Het lawinewaarschuwingsniveau staat in delen van Zwitserland zelfs op niveau 3 van de 5.

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in