Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: meer bewolking en voor Frankrijk zelfs verse sneeuw volgende week

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De afgelopen weken hadden de Alpen te maken met prachtig weer. Elke dag was de hemel blauwer dan blauw en scheen de zon. Het werd bijna saai. Daar komt nu verandering in. Vanaf de Atlantsiche Oceaan komen storingen richting Europa die bewolking en hier en daar zelfs een beetje sneeuw met zich meebrengen. Echt spannend wordt het niet, maar hé: verse sneeuw maakt ons altijd blij!

Warm weekend

Die storingen vanaf de Atlantische Oceaan zorgen de komende dagen voor een flinke stijging van de temperatuur. In het weekend en zeker in de dagen daarna wordt het aardig warm. Hoewel het niet eens heel zonnig is, zorgt een lagedrukgebied dat van Frankrijk richting Polen trekt voor hoge temperaturen. Door de bewolking zal het kwik ook ’s nachts niet onder het vriespunt zakken. De vorstgrens komt in Oostenrijk en Zwitserland op zo’n 2500 meter uit, in delen van Frankrijk en het westen van Italië zelfs op 3000 meter hoogte. Groot nadeel is dat de lucht vrij vochtig is, wat een slechte invloed kan hebben op de sneeuwkwaliteit.

Neerslag voor de Franse Alpen

Er komt niet alleen maar bewolking en zachte lucht aan de komende dagen, er is ook wat neerslag onderweg. Deze zal vooral in Frankrijk naar beneden komen. Vanaf zondagmiddag wordt de bewolking in de Franse Alpen dikker en is er kans op neerslag boven de 2000 meter. Door de oplopende vorstgrens zal de neerslag in veel dalen in de vorm van regen of natte sneeuw vallen.

Tweede helft van de week wordt kouder

Gelukkig zijn die hoge temperaturen maar van korte duur. In de tweede helft van volgende week komt er hogedrukgebied met koudere lucht naar de Alpen. Vanaf de zuidkant van dit hogedrukgebied stroomt koude lucht vanuit de Poolstreken richting de Alpenlanden. De lucht warmt onderweg naar Europa aardig op, maar brengt toch verkoeling vergeleken met de dagen aan het begin van de week. In de zuidelijke Alpen levert het vrij veel bewolking op en misschien zelfs enkele sneeuwbuien, op andere plekken zal de zon tevoorschijn komen. Veel neerslag staat er niet op de planning, maar het wordt in elk geval koud genoeg om de sneeuwkanonnen hun werk te laten doen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in