Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: hoelang blijft het mild in de skigebieden?

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het voorjaar is officieel aangebroken in de bergen. Aan het begin van de week was het nog even sneeuwrijk, maar daarna is de zon doorgebroken en zijn de temperaturen gestegen. Het is mild in de skigebieden, maar hoelang blijft dit zo? Is het einde van het skiseizoen in zicht? Of komt er nog een verandering in het weerbeeld aan?

Mild in de skigebieden

De afgelopen twee dagen waren echt genieten in de bergen. Het was zonnig en de verse sneeuw die in het begin van de week is gevallen zorgde voor perfecte omstandigheden. Maar, de temperatuur blijft maar stijgen en inmiddels voelt het echt als lente in de skigebieden. In de dalen kan de temperatuur de komende dagen zelfs oplopen tot 20 graden. Hogergelegen blijft het wel kouder, maar de temperatuur kan ook bij 2000 meter boven het vriespunt uitkomen. Zorg ervoor dat je vooral in de ochtend gaat skiën bij deze temperaturen, in de middag is de sneeuw namelijk erg zacht!

 › Milde temperaturen zorgen voor zwak sneeuwdek en lawinegevaar

Een kleine verandering op zondag

Op zondag lijkt er een kleine verandering in het weerbeeld te zijn. De bewolking neemt toe en er kan een vlok sneeuw vallen. Deze voorspelling is vooral voor de Franse Alpen. Het blijft maar bij enkele centimeters en op hoogte, denk daarbij aan 1700 meter of hoger. Ook in Zwitserland is er kans op neerslag. Dit blijft ook op maandag zo, het is dan overwegend bewolkt met een kleine kans op regen/sneeuw.

Zonnig en mild in de skigebieden

Na maandag verdwijnen de wolken weer volledig in de meeste gebieden. Een nieuw hogedrukgebied zorgt voor zonnig en mild weer. Hoewel het lager echt wel warm kan zijn, zal het boven op de berg nog een heerlijke wintersportweek worden. Pas aan het einde van de week daalt de temperatuur weer een beetje. Her en der wordt er ook nog een vlok verse sneeuw voorspeld tegen het einde van volgende week. Maar of dit standhoudt, zullen we zien.

Nog kou op komst?

Natuurlijk weten we nooit wat het weer gaat doen, maar vooruitkijkend lijkt het niet alsof er nog een groot koufront of sneeuw aankomt voor de Alpen. Als er nog grote veranderingen zijn in het weerbeeld, kun je dat natuurlijk op Skiinformatie lezen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in