Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: blijft de gevallen sneeuw ook liggen?

sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Na een winters weekend in de Alpenlanden, hopen we natuurlijk op blijvende lage temperaturen en meer sneeuw in het weerbericht. Is de winter nu dan echt begonnen? Uit het recente weerbericht lijkt dat helaas nog niet helemaal het geval te zijn. De ZAMG (Centraal Instituut voor Meteorologie en Geodynamica in Oostenrijk) voorspelt namelijk mild weer in Oostenrijk. Ook andere weersites voorspellen eerst hogere temperaturen voordat het weer kouder wordt.

Mild begin van de week

Een weerbericht met sneeuw is er nog niet aan het begin van de week. Op dit moment is er namelijk een milde zuidwestelijke stroming op weg naar de Alpen. Het weer is zonnig en relatief warm voor de tijd van het jaar. Ook in Duitsland zijn warme temperaturen voorspeld, zelfs op hoogte. De komende dagen komt de temperatuur weer boven het vriespunt uit. Volgens een meteoroloog van de Süddeutsche Zeitung kan het zelfs op dinsdag plus vier graden worden op een hoogte van 3000 meter. Dat is niet positief voor de gevallen sneeuw…

Weerbericht valt er weer sneeuw?

Hoe het weer er daarna uit zal zien? Volgens ZAMG komt er donderdag weer een kleine omslag in de temperatuur. Er is neerslag voorspeld en in de middag kan de sneeuwgrens in de bergen dalen tot 1500 – 2000 meter. Verschillende skigebieden in de Alpen kunnen dan rekenen op enkele centimeters sneeuw, maar echt spannende hoeveelheden zijn het niet. Hopelijk snel weer een nieuwe dump! We houden je uiteraard op de hoogte.

››› Bekijk hier beelden van de sneeuwdump in Sölden afgelopen weekend tijdens De Winteropening

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in