Nieuwsalert per mail ontvangen

Weer verse sneeuw in het vooruitzicht voor Oostenrijk

Het mag dan wel 1 april zijn, maar de titel van dit bericht is zeker geen grap. Wintersportweerman Hajo is er namelijk van overtuigd dat 8 t/m 10 april in het teken gaan staan van winterse weersomstandigheden. Over een enorme sneeuwdump kan er nog niet gesproken worden, maar de sneeuwgrens daalt naar de 750 meter en er kan aan de noordkant van de Alpen ruim 30 cm gaan vallen. Heerlijk nieuws, of zijn ze in Oostenrijk nu wel toe aan de zomer?

In veel skigebieden duurt het seizoen nog tot circa 10 april. Door de hoge temperaturen zijn veel dalafdalingen al gesloten en zien de lagergelegen hellingen er weer zomers uit. De prachtige groene kleur komt weer tevoorschijn. Een teken dat het einde van het seizoen nadert en iedereen zich weer kan gaan focussen op de zomer. Toch moet hier nog even mee gewacht worden, want er komt nog een koufront over de Alpen heen. Een koufront dat ook nog eens sneeuw met zich meebrengt.

We weten allemaal het seizoenseinde van vorig winterseizoen nog wel. Terwijl iedereen al aan het inpakken was en het seizoen had afgesloten, konden de seizoensmedewerkers die wat langer bleven nog genieten van poederafdalingen aan het einde van het seizoen. Gaan we dat dit seizoen weer meemaken? Zoals het er nu uitziet gaat er niet zo heel veel sneeuw vallen en zijn de hoeveelheden niet te vergelijken met vorig jaar. Maar, wij houden graag een slag om de arm, want de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Het kan zomaar ineens allemaal anders zijn in de bergen, dus laten we hopen op een flinke bak met sneeuw. Toch leuk om op die manier het seizoen af te sluiten!

Wist je dat je 8 en 9 april gratis kunt skiën in de Zillertal Arena, als je in lederhose of dirndl verschijnt? De redactie van Skiinformatie.nl is er in iedergeval bij. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Check de video die het skigebied gedeeld heeft afgelopen maand!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in