Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wedstrijdskiër Aleksander Aamondt Kilde deelt schokkende foto’s van verwondingen na val

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De bekende wedstrijdskiër Aleksander Aamondt Kilde maakte tijdens de World Cup Wengen een vervelende val. Hoe het nu met hem gaat? Dat laat de wedstrijdskiër weten aan de hand van een paar foto’s op Instagram. Van paniekaanvallen tot zware medicatie en flauwvallen… Wat een heftige beelden.

Val van Aleksander Aamondt Kilde in Wengen

Aleksander Aamondt Kilde maakte een vervelende val tijdens de afdaling in de World Cup Wengen op 13 januari 2024. De Noor viel en hij ontwrichte zijn schouder. Daarnaast liep hij een flinke snee in zijn kuit op. Hij verloor tijdens de World Cup op de Lauberhorn zijn balans en kwam op hoge snelheid ten val en in de veiligheidsnetten terecht. De val gebeurde vlak voor de finish en de Noor verloor veel bloed, voornamelijk door de snee in zijn been. Deze heeft hij opgelopen door zijn eigen ski.

Zware revalidatie

Inmiddels is hij geopereerd en is hij ontslagen uit het ziekenhuis. Kilde doet verslag van zijn zware revalidatieproces via een bericht op Instagram. Hij is op dit moment weer thuis in Innsbruck, maar de afgelopen weken waren behoorlijk zwaar. Van paniekaanvallen tot veel pijnmedicatie, flauwvallen en een operatie aan zijn schouder. Ook de komende zeven weken zit de wedstrijdskiër nog in een rolstoel.

Beelden van zijn revalidatie

Pas op, deze beelden kunnen als schokkend ervaren worden!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in