Nieuwsalert per mail ontvangen

Wederom record in overnachtingen voor Ötztal

ötztal

(Foto: Ötztal Tourismus, Philipp Horak)

Het Ötztal Tourismus sluit het afgelopen winterseizoen winter jaar zeer goed af. Het was voor hen de succesvolste winter aller tijden. Al zeven jaar op rij kunnen zij spreken over een record in overnachtingen. Dit jaar ging het om een plus van 1,3%.

Maar om hoeveel overnachtingen gaat het dan? Nou, dat zijn er 2.899.197 van november 2016 t/m april 2017. Doe dat eens maal een x bedrag per nacht en dan weet je wat voor omzet er omgaat in het hotelwezen in het Ötztal. Gigantisch toch? De groei in het aantal overnachtingen heeft de regio voornamelijk te danken aan de bestemming Sölden. Zij droegen een plus van 3,5% bij aan het resultaat, wat gelijk staat aan 48.781 overnachtingen extra ten opzichte van vorig jaar. Daartegenover staat echter wel een min van 1,2% voor Obergurgl-Hochgurgl.

Zeer succesvol april voor Ötzal

De maand die er duidelijk uitspringt in de cijfers is de maand april. Doordat Pasen dit jaar zo laat viel is de maand uiterst populair geweest bij wintersporters. Bijna dubbel zoveel wintersporters bezochten de regio ten opzichte van het winterseizoen 2015-2016. We spreken over een plus van 94%.

Half miljoen extra overnachtingen in tien jaar tijd

Als we wat verder terugkijken in de tijd zien we dat het Ötztal zich ontzettend heeft ontwikkeld de afgelopen jaren. Sinds 2006-2007 is het aantal overnachtingen per jaar met meer dan een half miljoen is gestegen (+536.090). En waren er tien jaar geleden nog 434.502 aankomsten in de regio gedurende de winter, dit seizoen waren het er 601.547. Wat vooral positief is, is dat de hotels steeds voller geboekt worden. Dat betekent dat de groei niet alleen te danken is aan de uitbreiding van het aantal bedden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in