Nieuwsalert per mail ontvangen

Wat verdienen topskiërs per winterseizoen?

wat verdiend een topskier

We zien bizarre bedragen langskomen in de topsport en we weten dat de skiërs hier niet de best verdienende topsporters bij zijn. Toch kun je een aardige boterham verdienen als je in de top mee doet. Wat verdienen topskiërs per winterseizoen? Wij hebben het prijzengeld van het seizoen 2016-2017 bij elkaar opgeteld. De kans dat je de top haalt is klein, maar als je daar eenmaal bent dan mag je niet klagen.

Wat verdienen topskiërs? ( Mannen ):

  1. Marcel Hirscher (OOS): € 488.752
  2. Henrik Kristoffersen (NOR): € 272.361
  3. Kjetil Jansrud (NOR): € 261.942
  4. Alexis Pinturault (FRA): € 238.181
  5. Dominik Paris (ITA): € 177.266
wat verdienen topskiers

Wat verdienen topskiesters ( Vrouwen ):

  1. Mikaela Shiffrin (USA): € 552.447
  2. Ilka Stuhec (SLO): € 382.880
  3. Lara Gut (CH): € 286.866
  4. Sofia Goggia (ITA): € 259.875
  5. Tessa Worley (FRA): € 213.172

Uiteraard verdienen de topsporters naast het prijzengeld ook veel met sponsorcontracten en dergelijke. De bovenstaande bedragen zijn puur het prijzengeld dat de topsporters hebben binnen gesleept. Aan de top van het klassement staat Mikaela Shiffrin uit Amerika. Zij heeft met 14 podiumplaatsen en elf keer winst ruim 500.000 euro binnen gehaald. Een enorm bedrag waarmee zij kan zeggen dat zij een zeer goed seizoen gedraaid heeft. Bij de mannen staat Marcel Hirscher bovenaan. Dit komt door zijn 6 overwinningen en 16 podiumplaatsen.

Geen vetpot

Als je bij de top hoort dan kun je er extreem goed van leven, maar dit zijn een handjevol personen. Veel skiërs hebben moeite met het financieren van de trainingen. Je moet uit een goed gezin komen of een goede sponsor hebben om te overleven in deze harde wereld. Zo kwam het US skiteam dit seizoen met een opmerkelijke marketingactie om geld om te halen. Hoe zij dit deden? Gewoon een naaktkalender op de markt brengen. Dit bericht gemist?

US skiteam presenteert naaktkalender

Wil jij topsporter worden en het liefste skiër? Je moet aan de bak en pas als je de echte top haalt kun je er goed van leven!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in