Wat te doen in Zell am See

Zell am See is een van de meest populaire skigebieden van het Salzburgerland. Het skidorp ligt aan de Zeller See en is met het grote stadscentrum een populaire stad om te shoppen, heerlijk te eten of te genieten van de mooie natuur. Wat te doen in Zell am See als je hier op vakantie gaat? We hebben een paar tips voor je die je goed kunt gebruiken tijdens je vakantie in dit skidorp.

Andere dorpen in hetzelfde skigebied:
– Kaprun

Algemene informatie Zell am See
– het skigebied valt samen met Kaprun en heet samen Zell am See – Kaprun
– 77 kilometer aan piste
– leuk en gezellig stadscentrum
– 1 uur en 20 minuten van Salzburg Airport
– afstand vanaf Utrecht 960 km
– Bekijk hier de pistekaart van Zell am See

Wat te doen in Zell am See? Check de onderstaande tips en doe er je voordeel mee!

Wintersport in Zell am See

Wintersporttips Zell am See

1. Ga schaatsen op de Zeller See

Als het koud genoeg is geweest dan kun je op de Zeller See gaan schaatsen. De kans dat je het hele meer oversteekt is klein, maar aan de randen zijn speciale plekken gemaakt waar je heerlijk kunt schaatsen. Heb je het gehad met de lange latten en wil je een dag wat anders? Bind de schaatsen onder en geniet van het unieke moment op het Oostenrijkse ijs. Ligt er geen ijs op de Zeller See? Er is ook een kunstmatige schaatsbaan met  verlichting.

2. Ga après-skien bij Crazy Daisy

Voor de echte après-ski direct na het skiën moet je niet naar Zell am See gaan. Het is een rustig stadje waarbij de après-ski niet de focus is. Toch kun je er heerlijk uitgaan en een tip die wij jullie dan ook graag geven is de Crazy Daisy, aan de rand van de Zeller See aan het spoor. Vanaf 17.00 uur kun je hier heerlijk feestvieren en zijn er regelmatig live-bands te vinden. De après-skitent heeft twee verdiepingen, waardoor je ook even de rust op de tweede verdieping kunt opzoeken en een potje kunt darten.

3. Ga een dag naar de Kitzsteinhorn

Zell am See – Kaprun heeft de beschikking over de Kitzsteinhorn gletsjer. Een prachtig hooggelegen skigebied waar 365 dagen per jaar geskied kan worden. Ben je in Zell am See? Ga dan zeker een dag die kant op. Er rijden meerdere bussen van Zell am See naar de gletsjer waardoor je binnen no-time heen en weer bent. Ideaal!

Wat te doen in Zell am See

4. Neem de Porsche design gondel

Porsche en Zell am See zijn nauw met elkaar verbonden door de unieke Porsche Design gondel die je van het dorp Zell am See naar de Schmittenhöhe brengt. Het design is uniek en daarom is het nemen van deze gondellift de moeite waard. Wist je dat de voorganger van de Porsche design gondel de eerste kabelbaan van Salzburg was? Een unieke plek dus waar je al sinds 1927 de hoogte in kan.

Porsche Design Gondel Zell am See

5. Bezoek de Elisabethkapelle op de Schmittenhöhe

Boven op de Schmittenhöhe kom je de Elisabethkapelle tegen. Een kerkje dat sinds 1905 op de bergtop staat en als gedenkplek diende voor Prinses Elisabeth, die ook wel Sissi genoemd werd. De naam van de oude kapel op de bergtop wordt dan ook wel door veel mensen de Sissi Kapelle genoemd.

6. Neem een jodel cursus op de Schmittenhöhe

Wil je altijd al eens leren jodelen? Bezoek dan de jodelcursussen van Thomas Reitsamer en leer binnen een ochtend het oudste communicatie middel uit de Alpen onder de knie te krijgen. Hoe dit er aan toe gaat? Zie de onderstaande video.

Wat te doen in Zell am See in de zomer

Ook in de zomer is er genoeg te doen in Zell am See en wordt het door duizenden toeristen bezocht. Op het prachtige meer kun je heerlijk varen, genieten van de natuur en daarnaast kun je er ook heerlijk zwemmen. Bezoek bijvoorbeeld het zwempark aan de rand van de Zeller See. Hier zijn glijbanen en een speciaal aangelegd zwembad voor kinderen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in